Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανοικτά ΟΛΑ τα μαγαζιά και τις Κυριακές; – Τι προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ

Ανοικτά ΟΛΑ τα μαγαζιά και τις Κυριακές; – Τι προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ

– Το άφησε ανοικτό η Αννα Διαμαντοπούλου
– Θα αφορά μόνο την πρωτεύουσα
– Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι στην παρουσίαση εθνικου προγράμματος για την επανεκίννηση της Αθήνας

Όσες φορές τίθεται θέμα λειτουργίας των εμπορικών καστημάτων τις Κυριακές, οι αντιδράσεις είναι πάντα πολλές και μετά από συζητήσεις και αντιπαραθέσεις παραπέμπεται στις καλένδες.

Σήμερα όμως, η υπουργός Ανάπτυξης, άφησε ανοικτό να λειτουργούν τα καταστήματα και τις Κυριακές.

Από τους πρώτους που είχαν θέσει το θέμα αυτό ήταν τα πολυκαταστήματα The Mall, τα εκπτωτικά χωριά  αλλά και μεγάλες αλυσίδες τροφίμων.

Αρνητικός υπο τις παρούσες συνθήκες είναι ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας.

Όπως δήλωσε στο Newsit, το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Γιαννέτος, στην σημερινή παρουσίαση η κα Διαμαντοπούλου, έθεσε το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, στο πλαίσιο ενός προγράμματος με ισχυρή χρηματοδότηση. Πρόσθεσε ότι, ο Εμπορικός Σύλλογος θα εξετάσει την πρόταση και θα τοποθετηθεί.

Εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Καβαθάς, είπε στο Newsit ότι η ΓΣΕΒΕΕ είναι αντίθετη στο να είναι ανοικτά τα καταστήματα ανοικτά την Κυριακή, κυρίως τα μεγάλα εμπορικά τύπου Mall και το μόνο που μπορούν να εξετάσουν είναι να είναι ανοικτά ΜΟΝΟ τα μικρά καταστήματα.

Επανεκκίνηση της Αθήνας

Η νύξη για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων έγινε στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος για την Επανεκκίνηση της Αθήνας.

Αναφορικά με την προγραμματική συμφωνία «Αθήνα Ξανά» μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας και του Δήμου Αθηναίων – έχει λάβει το «πράσινο φως» από την Task Force – προβλέπεται η παρέμβαση σε πέντε άξονες που εξασφαλίζει στην Αθήνα 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 100 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και 20 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.

Ολα τα έργα θα δημοπρατηθούν τους επόμενους 6 – 9 μήνες και θα έχουν ολοκληρωθεί στα επόμενα 2,5 χρόνια, ως το 2015.

Το πρόγραμμα Αθήνα Ξανά αποτελείται από πέντε άξονες:

– Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας
– Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης
– Η αναζωογόνηση του αστικού ιστού
– Η αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης
– Η διασφάλιση της υλοποίησης και βιωσιμότητας του Προγράμματος

Για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει, την μετατροπή τριών εγκαταλειμμένων ξενοδοχείων στην περιοχή της Ομόνοιας σε κέντρα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας (επιδότηση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κίνητρα για ανάπτυξη για strart up επιχειρήσεις).

Ο Δήμος θα προχωρήσει και στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής στέγασης κέντρου διαμονής για ηλικιωμένους άστεγους και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Επίσης για την αναζωογόνηση του αστικού ιστού προβλέπεται η ανάπλαση και δημιουργία πράσινου σε 11 πλατείες του κέντρου της πόλης, η βελτίωση του αστικού τοπίου, η ανάκτηση δημόσιου χώρου, η βελτίωση πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού.

Αναφορικά με τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι ο πρόβλημα δεν είναι μόνο της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι οι χώροι φιλοξενίας πρέπει να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα. Από την πλευρά της η υπουργός σημείωσε ότι συμφωνεί με τα μέτρα που προωθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης «ούτε μια μέρα δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση ανεξαρτήτως των εκλογών».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα από την Πέμπτη

Ο θάνατος του εμποράκου… στην Αθήνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε