Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ανοιχτά κάθε Κυριακή τα καταστήματα franchise

Ανοιχτά κάθε Κυριακή τα καταστήματα franchise

Είναι ένα ενδεχόμενο που το εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης καθώς υπάρχει και σχετικό αίτημα του κλάδου. Αν υπάρχουν καταστήματα που θα ανοίξουν τον κύκλο εκείνων που θα μένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα καταστήματα που αναπτύσσονται με τη μέθοδο frinchise.

Στο πλαίσιο του διαλόγου για τη διαμόρφωση του νέου αγορανομικο κώδικα εξετάζεται και αλλαγή στον ορισμό του frinchise του τι είναι αλυσίδα, καθώς το καθεστώς στη χώρα μας είναι κάπως νεφελώδες.

Το υπάρχον σχέδιο νόμου για τον Αγορανομικό Κώδικα, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους θα μπορούν να λειτουργούν 7 Κυριακές το χρόνο. Με άλλη διάταξη προβλέπεται η δυνατότητα να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα, με συνολική επιφάνεια εμβαδού, μικρότερο των 250 τ.μ. Αλλά, υπάρχει και η προϋπόθεση τα συγκεκριμένα καταστήματα να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων ή να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop».

Το θέμα αυτό όπως και όλες οι αλλαγές που έρχονται στη λειτουργία της αγοράς θα τεθούν επί τάπητος, σήμερα , κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την ΕΣΕΕ, τον ΣΕΛΠΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΒ και την ΕΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη μερίδα του εμπορικού κόσμου αντιδρά στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να μη φαίνεται προς στιγμή τουλάχιστον διατεθειμένη να πάρει πίσω τη ρύθμιση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στη διεύρυνση των περιόδων των εκπτώσεων και των προσφορών και την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, “το υπουργείο έχει κάθε λόγο να προωθήσει αυτό το σημαντικό εκσυγχρονιστικό βήμα”.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε