Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ανοιχτές οι εφορίες, αλλά μόνο για να πληρώσετε την έκτακτη εισφορά! – Παράταση μόνο για τα σήματα κυκλοφορίας

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία που είχαν εξαγγείλλει μέχρι και την Παρασκευή οι εφοριακοί σε όλη τη χώρα. Δόθηκε παράταση ΜΟΝΟ για τα τέλη κυκλοφορίας και οχι για τις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.
 

Μετά από αυτή την απόφαση του δικαστηρίου, όλες οι εφορίες την Παρασκευή θα είναι ανοιχτές και ο κόσμος θα μπορεί να μεταβεί προκειμένου να διεκπεραιώσει όλες του τις φορολογικές υποθέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι επισήμως η τελική προθεσμία για την τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων, όπως έκτακτες εισφορές, περαίωση, κτλ, δεν μετατίθενται για τις 2 Ιανουαρίου, αλλά λήγει αύριο.

Η μόνη παράταση που ισχύει είναι αυτή που αφορά την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορία, για τα οποία η καταληκτική ημερομηνία είναι η 13η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών «η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011, καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012».

Διευκρινίζεται δε ότι «για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες».

Σε ό,τι αφορά όμως την προθεσμία για την τακτοποίηση λοιπών φορολογικών εκκρεμοτήτων το υπουργείο είχε διευκρινίσει ότι θα δινόταν παράταση μέχρι την πρώτη εργάσιμη, μόνο σε περίπτωση που οι εφορίες θα παρέμειναν κλειστές, κάτι που μετά την απόφαση του δικαστηρίου δεν ισχύει.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών υπενθύμιζε την «πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση μη λειτουργίας των ΔΟΥ για οποιονδήποτε λόγο, να παρατείνονται όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ, την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε