Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανοιχτή η Ακρόπολη το Σαββατοκύριακο – Από Δευτέρα, άγνωστο…

Τουρίστες, συμβασιούχοι και αστυνομία στην είσοδο του Iερού Βράχου. ΦΩΤΟ NEWSIT

Διακριτικά θα παραμείνουν έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ που διεκδικούν δεδουλευμένα για όλο το Σαββατοκύριακο. Από Δευτέρα ωστόσο επανέρχονται δριμύτεροι.

Οι συμβασιούχοι – απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες – αποφάσισαν το πρωί σε σύσκεψη έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, να έχουν μία διακριτική παρουσία όλο το Σαββατοκύριακο. Άφησαν, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο επανέλθουν δριμύτεροι από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ, ο πρόεδρός τους, Ν. Χασομέρης, στη σημερινή τους συνάντηση, οι συμβασιούχοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να παραμείνουν διακριτικά σήμερα και αύριο έξω από τον χώρο του μνημείου, χωρίς να εμποδίζουν την πρόσβαση στους επισκέπτες του και απαίτησαν την αποχώρηση των ανδρών της αστυνομίας.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε εμείς αυτοί, που αμαυρώνουν την ιερή εικόνα της Ακρόπολης και όχι οι άνδρες των ΜΑΤ, που παραμένουν στην περιοχή. Εμείς, με την απόφασή μας να μη δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα το Σαββατοκύριακο δηλώνουμε ότι σεβόμαστε και αγαπούμε τον χώρο», τόνισε ο κ. Χασομέρης και κατέληξε: «Από Δευτέρα, όμως, αν χρειαστεί να κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας, θα το κάνουμε».

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Ξανά οι συμβασιούχοι έξω από την Ακρόπολη – Φόβοι για νέο διασυρμό
Ακρόπολη: Μας πήραν στο… ψιλό και οι τουρίστες!
Αποκλεισμένος ο Ιερός Βράχος – Νέα ένταση ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και ΜΑΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε