Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Αντάρτες" Σάμος και Κεφαλονιά στο πλαφόν για την αμόλυβδη

`Αντάρτες` Σάμος και Κεφαλονιά στο πλαφόν για την αμόλυβδη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.05.2011 | 17:39
Πρώτη δημοσίευση: 04.05.2011 | 17:11

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προειδοποιεί με ανακοίνωσή του πως απειλείται με αυτόφωρο και πρόστιμο έως 1,5 εκατ. ευρώ για όσους παραβιάζουν το πλαφόν στην βενζίνη.

Μία ημέρα μετά την επιβολή του πλαφόν το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία φαίνεται σε ποιούς νομούς υπάρχει συμμόρφωση με το μέτρο και ποιοί νομοί έχουν αδιαφορήσει πλήρως με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μεγαλύτερος "αντάρτης" είναι η Σάμος, όπου φαίνεται πως ούτε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων δεν έχει συμμορφωθεί με το πλαφόν. Ο δεύτερος νομός με το χαμηλότερο ποσοστό συμμόρφωσης είναι η Κεφαλονιά με ποσοστό 31%. 

Ακολουθούν οι υπόλοιποι νομοί με το ποσοστό συμμετοχής να διαμορφώνεται ως εξής:
 
- Χίος: 100%
-Ρέθυμνο: 83.3%
-Λασίθι: 94.5%
- Δωδεκάνησα: 58.1%
- Γρεβενά: 85.3%
- Λέσβος:50%
- Κυκλάδες: 73%
- Κέρκυρα: 72%
- Έβρος: 87%
- Ευρυτανία: 100%
- Φωκίδα: 100%

Ήδη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντες, διαβίβασε την απόφαση επιβολής πλαφόν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Εφετών για την πιστή εφαρμογή της και την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Παράλληλα ενεργοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για το φορολογικό έλεγχο όσων δεν συμμορφώνονται.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο