Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανθοκομική έκθεση στην πλατεία Κοτζιά

Ανθοκομική έκθεση στην πλατεία Κοτζιά
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.05.2011 | 22:57
Πρώτη δημοσίευση: 19.05.2011 | 22:37

Από τις 20 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αλλά και να αγοράσουν περισσότερα από 600 είδη φυτών και λουλουδιών.

Η Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Κοτζιά συνδιοργανώνεται από το δήμο Αθηναίων και το Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αττικής. Κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν έναν ιδιότυπο, πολύχρωμο και ευωδιαστό κήπο στην καρδιά της Αθήνας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή των επισκεπτών...Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την παρουσία των στοιχείων της Έκθεσης, δήλωσε ότι "ο δήμος Αθηναίων μέσω της έκθεσης δίνει το οικολογικό του στίγμα και συνάμα προσβλέπει στην κοινωνική ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα, προτάσσοντας την ανάγκη για ανακύκλωση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην καθαριότητα της Αθήνας".Στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά η Εβδομάδα Περιβάλλοντος, 28 Μαΐου με 5 Ιουνίου, με σειρά εκδηλώσεων και θέμα την ανακύκλωση. Επίσης θα υπάρχει περίπτερο της Υπηρεσίας Αστικής Πανίδας του δήμου για την προώθηση της φιλοζωίας και της προστασίας των αδέσποτων και θα δοθεί επιπλέον η δυνατότητα της υιοθεσίας αδέσποτων κουταβιών.Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου, Άγγελος Αντωνόπουλος, δήλωσε ότι "βασικός στόχος της Ανθοκομικής Έκθεσης, εκτός από την προβολή και προώθηση των ελληνικών φυτών είναι η συνέχιση της ευαισθητοποίησης της συμμετοχής των επισκεπτών στην κοινή προσπάθεια, για περισσότερο πράσινο στην πόλη μας".

Η Διευθύντρια του Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αττικής, Ολυμπία Κοντοστεργίου είπε ότι "στόχος είναι η προτίμηση και στήριξη του ελληνικού φυτού" και τόνισε πως "την τιμητική τους στη Έκθεση θα έχουν κυρίως, τα ανοιξιάτικα, τα εποχιακά και τα αρωματικά φυτά", ενώ κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να επισκεφτούν μαζικά τη Έκθεση.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook