Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αντί για ποντικοφάρμακο… κουκουβάγιες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στις Κροκεές Λακωνίας φαίνεται βρήκαν μια διαφορετική και άκρως οικολογική λύση, για την καταπολέμηση των τρωκτικών…

Όπως δημοσιεύει ΤΟ ΒΗΜΑ, από τις αρχές του καλοκαιριού σε ένα αγρόκτημα 60 στρεμμάτων έγινε απελευθέρωση νυκτόβιων αρπακτικών, τα οποία είναι οι φυσικοί διώκτες του ανεπιθύμητου τυφλοπόντικα ή των ποντικών του αγρού.

Δεκατέσσερις μικρές κουκουβάγιες, πέντε εντυπωσιακές τυτώ και ένας χουχουριστής, έχουν αναλάβει να ελέγξουν τους πληθυσμούς των διαφόρων μικρών τρωκτικών τα οποία ταλαιπωρούν τις αγριαγκινάρες και τις ροδιές στο κτήμα του κυρίου Παντελεάκη.

Με τις οδηγίες των ειδικών του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» ο κ. Παντελεάκης έφτιαξε τους κατάλληλους χώρους φιλοξενίας για την επανένταξη των νεοσσών στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τα αρπακτικά είχαν βρεθεί τραυματισμένα ή ορφανά και αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Περίθαλψης του «ΑΝΙΜΑ» απελευθερώθηκαν στην περιοχή.

«Γι΄ αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης των τρωκτικών χρησιμοποιούμε μόνο πουλιά που μας στέλνουν στον σταθμό πρώτων βοηθειών γιατί στην Ελλάδα απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους» λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» κυρία Μαρία Γανωτή.

Συμπληρώνει ότι η καταπολέμηση τρωκτικών με αυτόν τον τρόπο έχει επιτυχώς εφαρμοστεί σε κοινότητες του Ισραήλ. «Πέρυσι δοκιμάσαμε τη μέθοδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εφέτος την προχωρήσαμε πιλοτικά. Τον επόμενο χρόνο θα προσπαθήσουμε να γίνει πιο οργανωμένα το πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών με τους φυσικούς διώκτες τους» τονίζει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε