Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αντιδρά το υπουργείο στα μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση

Κατηγορηματικά αντίθετη φέρεται να είναι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ως προς τις εξαγγελίες της ΟΛΜΕ, να φορούν οι εκπαιδευτικοί μαύρα περιβραχιόνια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί όλους “να επιδείξουν τον δέοντα σεβασμό στον εορτασμό της επετείου” και προσθέτει ότι “ είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους ΄Ελληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας το εθνικό “εμείς” και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό εγώ.

Σε αυτή τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές, η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά, να δώσει και πάλι το παράδειγμα της συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα.” Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς αναφέρει :

“ Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο. Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιγνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε