Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά στη ΔΕΘ

“Ο Σαμαράς δεν μπορεί να ξεφύγει απο το παρελθόν” ανέφερε ο Γ. Πεταλωτής. Το ΚΚΕ καταγγέλλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την οικονομική τους πολιτική. Για αστάθεια και αόριστο λόγο κατηγορεί τον Σαμαρά το ΛΑΟΣ, για κρίση πολιτικής ταυτότητας της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΝ.

“Ο κ. Σαμαράς και από το βήμα της ΔΕΘ απέδειξε ότι είναι εγκλωβισμένος στο παρελθόν χωρίς να μπορεί να ξεφύγει. Υπερασπίστηκε τον κ. Καραμανλή, θυμήθηκε την προσωπική του “υπέρβαση” ως Πολιτική Άνοιξη και αποποιήθηκε τον σύμβουλό του κ. Βάρδα, ο οποίος αποκάλυψε την υποκρισία της Ν.Δ. στο θέμα του μνημονίου” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη συνέντευξη του Α. Σαμαρά. Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε: “Ως επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης των φυγάδων που λιποτάκτησαν από τα προβλήματα αφού οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, ο κ. Σαμαράς μπορεί να λέει ότι θέλει. Ακόμη και ότι θα μπορούσε να μηδενίσει, με μαγικό τρόπο, το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011. Δραπέτευσαν από την ευθύνη ως κυβέρνηση, δραπετεύουν από το πατριωτικό καθήκον ως αντιπολίτευση”.
   
“Το άλλο μείγμα πολιτικής που προτείνει η ΝΔ είναι σαν το «άλλο σχέδιο» που ισχυρίζονταν ότι είχε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και με το οποίο θα νοικοκύρευε την οικονομία προς όφελος του λαού’ αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: “Το όχι του λαού στο Μνημόνιο σημαίνει καταψήφιση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με όποιο μείγμα αντιλαϊκών μέτρων και αν υπηρετήσεις την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των μονοπωλίων το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια για το λαό, κρίση και παρασιτισμός”.

Το ΛΑΟΣ αναφέρει :”Ασταθής, πλατιασμένος, αόριστος λόγος με αμετροεπείς προτάσεις, ακατάληπτες και ακατανόητες, τόσο από τους ειδικούς όσο και από την κοινωνία. Προφανώς πήγαν χαράμι τα πολύωρα σεμινάρια των επικοινωνιολόγων”.

Για σοβαρή κρίση πολιτικής ταυτότητας που βιώνει η ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΝ. “Την ίδια στιγμή που μιλάει ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, την ίδια ώρα καταθέτει προτάσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που κινείται στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση” αναφέρεται στην ανακοίνωση.
   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Σαμαράς: “Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε