Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντιδράσεις στα μέτρα – Αναμένεται νέο κύμα απεργιών

Αντιδράσεις στα μέτρα – Αναμένεται νέο κύμα απεργιών

Παρά τα νεα μέτρα η ύφεση θα συνεχιστεί επιμένουν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, ενώ τα συνδικάτα 

απειλούν με απεργίες.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαία, ωστόσο είπε οτι θα επιτείνουν την ύφεση και μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επηρεάσουν και τον ιδιωτικό τομέα.

Από την ΓΕΣΕΒΕ ο Χρήστος Ασημακόπουλος, είπε οτι πληρώνουμε πολλά λάθη στο κράτος και οτι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει και αναπτυξιακά μέτρα αναπτυξιακα και να ενισχύσει την ελληνική οικονομία διαφορετικά θα κλατάρει.

Από την ΕΣΕΕ ο Βασίλης Κορκίδης, προέβλεψε μακροχρόνια ύφεση χωρίς όμως να υπάρχει μείωση απολαβών στον ιδιωτικό τομέα.

 Την άμεση προώθηση αναπτυξιακών μέτρων ζητάει ο ΕΒΕΑ καθώς κρίνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στη λάθος κατεύθυνση ”και το πιθανότερο είναι ότι θα υπονομεύσουν, αντί να ενισχύσουν, την προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης”.

Η ελληνική τουριστική κοινότητα παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία και προσοχή το κυβερνητικό εγχείρημα για τη συγκράτηση και ανασυγκρότηση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος και προσθέτει ότι σε αυτό το εγχείρημα είμαστε “όλοι μαζί”. Ωστόσο, τονίζει ότι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, πλήττει σημαντικά τις τουριστικές επιχειρήσεις, επιδεινώνει, περαιτέρω, την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος στην παγκόσμια αγορά και τελικά θα προκαλέσει απώλεια εσόδων, ζημιώνοντας κατ’ ουσία την εθνική οικονομία.

Οργή από τα συνδικάτα

Από την ΓΣΕΕ ο Χρήστος Παναγόπουλος χαρακτήρισε τα μέτρα μονομερή χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και όπως είπε χαρακτηριστικά : Τα κορόϊδα θα συνεχίσουν να πληρώνουν.

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απειλεί η ΑΔΕΔΥ  αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους.

“Πρόκειται για πρωτοφανή σκληρά μέτρα μετά την μεταπολίτευση. Κάποιοι θέλουν οι δημοσιοι υπάλληλοι να γίνουν τα θύματα. Στις 16 Μαρτίου έχουμε εξαγγείλει την 24ωρη απεργια όμως θα ακολουθήσουν κι αλλες”, είπε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.

ΚΚΕ: Βάρβαρα και σκληρά τα μέτρα

Βάρβαρα χαρακτήρισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κατηγορώντας τη πως λέει ψέματα.
Όπως ανέφερε, πρόκειται για μέτρα διαρκείας, σε αντίθεση με αυτά που λέει το κυβερνών κόμμα, προσθέτοντας πως θα έρθουν και νέα πακέτα μέτρων έως το τέλος του χρόνου.

Κάλεσε το λαό να αντιδράσει και να αντεπιτεθεί: «Είναι ντροπή τα βάρβαρα μέτρα να περάσουν χωρίς λαϊκή αντεπίθεση. Έχει σημασία ο λαός να δείξει πως θα τα σμπαραλιάσει στην πράξη» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα δεν θα επιστραφούν σε αυτόν, αλλά θα πάνε στις τσέπες των μονοπωλίων.

ΛΑΟΣ : Θα ιδρώσουμε θα δακρύσουμε αλλά η Ελλάδα θα σωθεί

“Όλα τα χρόνια της μεταπολιτεύσεως, μεριμνούσαμε για τους Έλληνες και παραμελούσαμε την Ελλάδα.  Σήμερα, την στιγμή της μεγάλης κρίσεως, πρέπει να μεριμνήσουμε για την Ελλάδα, δοκιμάζοντας τους Έλληνες”, είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πρόσθεσε μεταξύ άλλων:  “Κυβερνήτες και κυβερνώμενοι, συνδικαλιστές και λοιποί παράγοντες του Δημοσίου βίου, υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια μάλλον κατώτεροι των περιστάσεων. Υπήρξαν στιγμές που δεν ορθώσαμε το ανάστημά μας όλοι μπροστά σε μεγάλες κομβικές για τον τόπο πορείες. Θα ιδρώσουμε, θα δακρύσουμε, θα ματώσουμε, αλλά η Ελλάδα θα διασωθεί. Πρέπει να τη διασώσουμε”.

ΤΣΙΠΡΑΣ : Στην πυρά οι κατακτήσεις

Kληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, ότι «σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει στην πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της. Αυτό όμως που φαίνεται απλόχερα να χαρίζει στους κερδοσκόπους δεν της ανήκει. Ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους που, με αγώνες και με θυσίες, κατέκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες».

    Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «κανείς δεν μπορεί να παραδίδει στην πυρά κάτι που δεν του ανήκει, ιδίως όταν δεν έχει λάβει καν την έγκριση του ιδιοκτήτη – και στην προκειμένη περίπτωση ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός που δικαιούται να έχει την τελική έγκριση και την τελική επιλογή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΛΜΕ: Ονομαστική μείωση στο νεοδιόριστο 1522 ευρώ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε