Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αντικειμενικές: αυξήσεις από 10% ως ... 50%

Αντικειμενικές: αυξήσεις από 10% ως ... 50%
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.10.2010 | 09:30
Πρώτη δημοσίευση: 04.10.2010 | 09:30

Περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά να εισπράξει το κράτος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών

και έτσι όλα δείχνουν ότι ο μέσος όρος των αυξήσεων θα κυμανθεί στο 30%. Οι αντικειμενικές αναμένεται να... πάρουν φωτιά στις λεγόμενες φθηνές περιοχές καθώς στις ακριβές η απόκλειση αγοραίας και αντικειμενικής δεν είναι μεγάλη.
Οι νέες τιμές θα ανακοινωθούν το πολύ ως το τέλος του Νοέμβρη και αναμένεται να περιλαμβάνουν αυξήσεις ως 20% στις περιοχές των πόλεων όπου η αγοραία και η αντικειμενική δεν έχουν μεγάλη διαφορά, όμως μπορεί να φτάσουν και το 30% στις περιοχές όπου η απόκλιση είναι μεγάλη.
Όπου υπάρχουν ακίνητα εκτός σχεδίου τα οποία όμως σύντομα αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης οι αύξηση των αντικειμενικών αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 50%, ειδικά για τα ακίνητα που βρίσκονται σε μια ζώνη ως 800 μέτρα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Η αύξηση των αντικειμενικών αξίων θα σημάνει φυσικά την αύξηση της φορολογίας για τους ιδιοκτήτες, αλλά και τα έξοδα δικηγόρου ή συμβολαιογράφου για τους επίδοξους αγοραστές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο