Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντικειμενικές: αυξήσεις από 10% ως … 50%

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά να εισπράξει το κράτος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών

και έτσι όλα δείχνουν ότι ο μέσος όρος των αυξήσεων θα κυμανθεί στο 30%. Οι αντικειμενικές αναμένεται να… πάρουν φωτιά στις λεγόμενες φθηνές περιοχές καθώς στις ακριβές η απόκλειση αγοραίας και αντικειμενικής δεν είναι μεγάλη.
Οι νέες τιμές θα ανακοινωθούν το πολύ ως το τέλος του Νοέμβρη και αναμένεται να περιλαμβάνουν αυξήσεις ως 20% στις περιοχές των πόλεων όπου η αγοραία και η αντικειμενική δεν έχουν μεγάλη διαφορά, όμως μπορεί να φτάσουν και το 30% στις περιοχές όπου η απόκλιση είναι μεγάλη.
Όπου υπάρχουν ακίνητα εκτός σχεδίου τα οποία όμως σύντομα αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης οι αύξηση των αντικειμενικών αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 50%, ειδικά για τα ακίνητα που βρίσκονται σε μια ζώνη ως 800 μέτρα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Η αύξηση των αντικειμενικών αξίων θα σημάνει φυσικά την αύξηση της φορολογίας για τους ιδιοκτήτες, αλλά και τα έξοδα δικηγόρου ή συμβολαιογράφου για τους επίδοξους αγοραστές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε