Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αντίο ήρωα! Σήμερα η κηδεία του 18χρονου που πέθανε στο μακελειό του Μονάχου για να σώσει την αδελφή του! Βυθισμένος στο πένθος ο Άρατος Ροδόπης

Αντίο ήρωα! Σήμερα η κηδεία του 18χρονου που πέθανε στο μακελειό του Μονάχου για να σώσει την αδελφή του! Βυθισμένος στο πένθος ο Άρατος Ροδόπης

– Σήμερα στις 13:30 φθάνει στην Ελλάδα η σορός του 19χρονου Έλληνα Χουσεΐν Νταϊτσίκ
– Με δαπάνες του κράτους στις 17:30 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του στο χωριό του, τον Άρατο Ροδόπης, που έχει βυθιστεί στη θλίψη
– Συγκίνηση για τον 18χρονο ήρωα που έκανε “ασπίδα” το κορμί του για να σώσει την ζωή της αδελφής του κατά την διάρκεια του μακελειού στο Μόναχο
– Παρών στην κηδεία ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και βουλευτές της περιοχής

Δύο παιδιά μόλις 18 ετών, δύο τόσο αντίθετοι κόσμοι. Από τη μία ο Ali David Sonboly, ο μακελάρης του Μονάχου, που πήρε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εννέα ανθρώπινες ζωές, πυροβολώντας αδιακρίτως και κυριευμένος από αμόκ, πριν τελικά αυτοκτονήσει.

Από την άλλη ο συνομίληκός του, Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που βλέποντας τη δολοφονική μανία του Sonboly, έτρεξε με αυτοθυσία για να σώσει την ζωή της αδελφής του, που επίσης βρισκόταν στο “σημείο μηδέν”.

Το τελευταίο αντίο

Ο “ήρωας Έλληνας”, όπως αμέσως τον αποκάλεσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όταν έγινε γνωστή η συγκινητική ιστορία του, επιστρέφει σήμερα στο χωριό του, στην τελευταία του κατοικία…

Στις 13:30 μετά το μεσημέρι φθάνει στην Ελλάδα η σορός του 19χρονου Έλληνα Χουσεΐν Νταϊτσίκ. Η κηδεία του θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα, με δαπάνες του κράτους, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Άρατο Ροδόπης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής και οι βουλευτές της περιοχής, θα παραστούν στην κηδεία.

Βαρύ πένθος στον Άρατο Ροδόπης

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αράτου Ροδόπης μίλησε τις προηγούμενες ημέρες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον ξενιτεμό της οικογένειας και για τη σχέση του με τον πατέρα του 18χρονο Χουσείν Νταιτσίκ που σκοτώθηκε στο Μόναχο, και τη δύσκολη ζωή των κατοίκων του χωριού του.

Ο οικισμός του Αράτου από τον οποίο κατάγεται η οικογένεια του 19χρονου Χουσείν Νταϊτσίκ, θύματος της τρομοκρατικής επίθεσης του Μονάχου, είναι ένα από τα μεγάλα μεικτά χωριά του νομού Ροδόπης με πληθυσμό 1.600 κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που ανήκει στον σημερινό δήμο Αρριανών και απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Κομοτηνής.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, οι μισοί κάτοικοι του χωριού, χριστιανοί και μουσουλμάνοι αδιακρίτως, έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία είκοσι χρόνια στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα φαινόμενο που μετά το 2010 προσλαμβάνει ολοένα και δραματικότερες διαστάσεις.

Πως έπεσε νεκρός ο 18χρονος Χουσεΐν

Ο Χουσείν Νταϊτσίκ, Έλληνας της Δυτικής Θράκης, έπεσε νεκρός από τα πυρά του Ali David Sonboly. Πυροβολώντας αδιακρίτως, “τυφλωμένος” από το μίσος, ο Ιρανογερμανός δράστης σκότωσε εννέα αθώους ανθρώπους πριν τελικά αφαιρέσει και την δική του ζωή.

Ο Χουσείν Νταϊτσίκ ήταν ένα από τα εννέα θύματα, με την προσωπική του ιστορία να συγκινεί. Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε λίγες ώρες μετά το μακελειό το περιοδικό azinlikca.net.

Ο άτυχος 18χρονος κατάγονταν από το χωριό Άρατος της Ροδόπης και σύμφωνα με την ίδια πηγή είχε γεννηθεί το 1999 και ζούσε στο Μόναχο μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέρφια του.

Σε λίγες μέρες θα πήγαινε στη Ροδόπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χουσείν Νταϊτσίκ βρέθηκε στο εμπορικό Κέντρο του Μονάχου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με την αδελφή του προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο χωριό του, 15 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή.

Ο Χουσεϊν ήταν ένα από τα τρίδυμα παιδιά της οικογένειας. Είχε έναν αδελφό και μια αδελφή που όπως προαναφέραμε κατάφερε να σώσει βάζοντας ασπίδα το σώμα του. Έτσι δέχτηκε τα πυρά του Ιρανογερμανού δράστη και κατέληξε νεκρός….

Τον περίμενε η γιαγιά…

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού του στη Ροδόπη, η γιαγιά του Χουσεϊν περίμενε πώς και πώς τα εγγόνια της που θα έρχονταν αυτή τη βδομάδα για διακοπές.

Όπως αναφέρει φίλος του πατέρα του Χουσεϊν η γιαγιά του, αγνοώντας το τραγικό παιχνίδι που είχε επιφυλάξει η μοίρα στην οικογένεια της, πήγε και ψώνισε φασολάκια για να τα μαγειρέψει επειδή “αρέσουν στα παιδιά”…

Γείτονες που τη συνάντησαν την μοιραία ημέρα δεν βρήκαν το κουράγιο να της πουν την οδυνηρή αλήθεια…

Ο βίαιος και πρόωρος θάνατος του 18χρονου νεαρού σκόρπισε στη θλίψη το χωριό της Δυτικής Θράκης ενώ οι άνθρωποι που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε