Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αντιπρόεδρος ΟΑΕΔ: Δεν έχουμε χρήματα για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Αντιπρόεδρος ΟΑΕΔ: Δεν έχουμε χρήματα για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Δήλωση – βόμβα από τον αντιπρόεδροτου ΟΑΕΔ Μανώλη Κοντοπάνο. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να καλυφθεί το πρόγραμμα χρηματοδότησης για τους νεοπροσλαμβανόμενους κάτω των 21 ετών. 

Ωστόσο, από το υπουργείο Εργασίας επιμένουν ότι «τα χρήματα υπάρχουν και μπορούν  να εκταμιευθούν και από κοινοτικά  προγράμματα αλλά και από πόρους του ΕΣΠΑ, αφού πρώτα γίνουν τα αντίστοιχα προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία θα διασφαλίζουν και τις προσλήψεις των νέων αλλά και θα αποκλείουν από τους εργοδότες τη δυνατότητα να απολύουν παλιούς εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, οι νέοι έως 21 ετών που θα προσλαμβάνονται σε επιχειρήσεις θα αμείβονται με το 80% του κατώτατου μισθού της εθνικής ή κλαδικής σύμβασης και το υπόλοιπο 20% θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ. 

Στόχος είναι να δημιουργηθούν στην τριετία 2011-2013, 150.000 νέες θέσεις εργασίας. Για αυτές τις θέσεις εργασίας μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ και κοινοτικά κονδύλια θα επιδοτούνται για 4 χρόνια οι ασφαλιστικές εισφορές και κάθε θέση εργασίας με 120 ευρώ το μήνα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε