Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αντιπρόσωπος ΔΝΤ : Χρειάζεστε less fakelaki στην Ελλάδα

Ο Μπομπ Τράα, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, μιλώντας σε συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδας παραλλήλισε τον κρατικό μηχανισμό με μία Mercedes η οποία κινείται ως με 20 χλμ την ώρα και πρότεινε την πώληση ακινήτων του δημοσίου για να μειωθεί το χρέος.
 

Ο κύριος Τράα είναι το δεξί χέρι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και διαμένει μόνιμα στη χώρα μας από το καλοκαίρι ως αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα.
 
Όπως ανέφερε ”οι αρχές δεν γνωρίζουν τους αριθμούς και τις οφειλές του κράτους και αυτό υποσκάπτει την εμπιστοσύνη” δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκεια της τρόικας με την ελλιπή εικόνα των στοιχείων που δεν δίνει σαφή εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
 
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα στάθηκε ιδιαίτερα στο δημόσιο χρέος προτείνοντας για την μείωση του περικοπές στο ασφαλιστικό και πώληση της κρατικής περιουσίας.
 
”Ανταλλάξτε το χρέος με κρατικούς πόρους και ακίνητα. Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί σε αυτό τον τομέα. Χρησιμοποιήστε τα κέρδη για να εξαγοράσετε το χρέος με έκπτωση. Μην ανησυχείτε για τις τιμές, απλά κάνετε διαφανείς δημοπρασίες” δήλωσε ο Μ. Τράα.
 
Μάλιστα πρόσθεσε ότι η αναλογία 5 συνταξιοδοτήσεις προς 1 πρόσληψη στο δημόσιο πρέπει να επανεξεταστεί ώστε να έχει διάρκεια και να είναι πιο αποτελεσματική.
 
Για τη διαφθορά ο κύριος Τράα είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να υπάρχει less fakelaki και παρομοίωσε το κράτος με μία Mercedes η οποία κινείται όμως με 20 χλμ και αν λειτουργήσει σωστά θα κινείται με 100 χλμ. την ώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε