Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Αντιτρομοκρατική” κατά της φοροδιαφυγής

“Αντιτρομοκρατική” κατά της φοροδιαφυγής

Ενα νέο σώμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής πρόκειται να βγει στους δρόμους μέχρι τα τέλη Μαϊου.

Ανελέητο κυνηγητό κατά των φοροφυγάδων ξεκινά η κυβέρνηση.  Ύστερα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στρέφει τους «Ράμπο» κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής και των σκανδαλωδών προμηθειών στα νοσοκομεία. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 εξειδικευμένων ατόμων από ποικίλες ειδικότητες ώστε να καλυφθούν διάφορες πλευρές του οικονομικού εγκλήματος. Επίσης, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες στην πρόσληψη 100 επιπλέον υπαλλήλων, οι οποίοι θα στελεχώσουν διοικητικά τη νεοσύστατη υπηρεσία. Οι «Ράμπο» του κ. Χρυσοχοΐδη θα συνεργάζονται στενά με τις υπηρεσίες του Γ.Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών και θα κινούνται μεθοδικά, αθόρυβα και συντονισμένα, κατά τα πρότυπα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Υ πεύθυνος στη νέα υπηρεσία είναι πολύ πιθανόν να τοποθετηθεί ο εισαγγελέας Β. Φλωρίδης, αδελφός του βουλευτή του ΠαΣοΚ και πρώην υπουργού κ. Γ. Φλωρίδη, ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένως με το οικονομικό έγκλημα και εκτιμάται ότι διαθέτει όλα τα προσόντα για να οργανώσει και να κατευθύνει έναν τέτοιο απαιτητικό μηχανισμό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιθυμούσε εξαρχής να στελεχωθεί η νέα υπηρεσία με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης σε θέματα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και «σπασίματος» κωδικών, με ειδικευμένους φοροτεχνικούς, λογιστές και ειδικούς στα οικονομικά της Υγείας και στον κύκλο του φαρμάκου. 

Στον διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν πολλοί ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα λογιστικά. Αντιθέτως, γνώστες των οικονομικών της Υγείας και φοροτεχνικοί, οι οποίοι να διαθέτουν τις ειδικές γνώσεις που χρειάζεται η υπηρεσία αυτή, εμφανίστηκαν πολύ λίγοι είτε επειδή δεν υπάρχουν τόσοι ειδικοί στην Ελλάδα είτε διότι, ειδικά στον χώρο της Υγείας, ένα ολόκληρο σύστημα κινείται γύρω από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης είναι τόσο σημαντικό ώστε χθες προκάλεσε θύελλα στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠαΣοΚ για θέματα του υπουργείου Εργασίας, με τους βουλευτές, Εμμ. Σκουλάκης, Π.Κουκουλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Β. Εξαρχος ) να ζητούν με έντονο τρόπο εξηγήσεις από τον λιγότερο αρμόδιο υπουργό, καθώς υπεύθυνες για αυτό είναι οι κυρίες Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο κ. Α. Λοβέρδος αποκάλυψε στους βουλευτές ότι, αν ήταν μικρότερη η δαπάνη για τα φάρμακα, δεν θα υπήρχε μείωση στις χαμηλές συντάξεις ούτε περικοπές στα δώρα των συνταξιούχων. «Εμείς είπαμε στην τρόικα ότι θα μειώσουμε τη δαπάνη αυτή, αλλά δεν μας πίστεψαν» είπε ο υπουργός Εργασίας.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα διαφάνειας. Σε αυτή συμμετείχαν οι κκ. Χ. Παμπούκης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Γ.Πεταλωτής, Γ.Παπακωνσταντίνου , Ι. Ραγκούσης, Μιλτ.Παπαϊωάννου, οι οποίοι πρόκειται να συνεδριάσουν ξανά τις επόμενες ημέρες. 

Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, από την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος ως τις εξεταστικές, το «πόθεν έσχες» και τη διαφορά της καθημερινότητας στα υπουργεία, θέμα για το οποίο θα αναλάβει πρωτοβουλίες την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών. 

Έλεγχος περιουσίας σε 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Δεσμεύσεις καταθέσεων κατά της φοροδιαφυγής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε