Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε κατηγορούμενο για το Βατοπέδι

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε κατηγορούμενο για το Βατοπέδι
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.10.2010 | 17:22
Πρώτη δημοσίευση: 27.10.2010 | 17:22

Περισσότερες από 12 ώρες απολογούνταν ο διευθυντής της υπηρεσίας Διαχείρισης Ακινήτων στην ΚΕΔ για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), Γιώργος Μητρόπουλος.

Ο κατηγορούμενος, διευθυντής της υπηρεσίας Διαχείρισης Ακινήτων στην ΚΕΔ, απολογούνταν περισσότερες από 12 ώρες και αρνήθηκε ενώπιον της κ. Καλού ότι ο ρόλος του στην υπόθεση ήταν καθοριστικός. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι συνέταξε για την υπόθεση των ανταλλαγών «μη δεσμευτικές εισηγήσεις-γνωμοδοτήσεις» και τόνισε πως η ΚΕΔ δεν είχε την ευθύνη για την επιλογή των ανταλλάξιμων ακινήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η Κτηματική Εταιρεία λειτούργησε ως εντολοδόχος των αρμόδιων υπουργείων, βάσει καταλόγων με σημειωμένα ακίνητα που είχε σταλεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για το ολυμπιακό ακίνητο ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει πως κατέληξε στη Μονή Βατοπεδίου διότι το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να μεταφερθεί εκεί.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο