Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απαγόρευση καπνίσματος: Πολιτικά τερτίπια υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Προεκλογική καμπάνια σε εστιατόρια καφετέριες και μπαρ με από υποψηφίους δημοτικούς. Στην ατζέντα τους έχουν σαν πρώτο μέλημα να καταδικάσουν τα πρόστιμα για το κάπνισμα. Όλα στον βωμό της ψηφοθηρίας.

Στην φαρέτρα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων όπως φαίνεται έχει μπει και ο αντικαπνιστικός νόμος.

Το Newsit είναι σε θέση να γνωρίζει πως αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι προκειμένου να γίνουν αρεστοί στους επαγγελματίες δημότες τους, αλλά και στους καπνιστές που δεν μπορούν να χονέψουν πως το τσιγάρο απαγορεύετε σε κλειστούς δημόσιους χώρους, κάνουν συγκεντρώσεις και υπόσχονται “την Άρτα με τα Γιάννενα” αν βγουν δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως  μας ανέφεραν άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες σε δήμους οι υποψήφιοι δεν διστάζουν  να δεσμευθούν ακόμα και για σιωπηρή κατάργηση του νόμου, με λίγα λόγια υπόσχονται πως δεν θα κάνουν ελέγχους για το κάπνισμα ούτε φυσικά θα ρίχνουν πρόστιμα.

Την ίδια ώρα στον Δήμο Αθηναίων οι περίπου 1000 δημοτικοί υπάλληλοι έχουν ρίξει μόλις 7 πρόστιμα σε 3.200 ελέγχους που διενεργήθηκαν μέχρι χθες, ενώ στον Πειραιά για παράδειγμα σε 2000 ελέγχους έχουν επιβληθεί 100 πρόστιμα από μόλις 110 δημοτικούς αστυνομικούς σε επιχειρηματίες και καπνιστές ενώ έχουν γίνει και 5 αυτόφωρες συλλήψεις.

Προφανώς και οι Αθηναίοι καπνιστές δεν είναι πιο πειθαρχημένοι καπνιστές από τους Πειραιώτες. Επισήμως από τον δήμο Αθηναίων λένε πως δεν θέλουν να γίνουν εισπρακτικός μηχανισμός γι’ αυτό και μέχρι σήμερα κάνουν σχεδόν πάντα μόνο συστάσεις.

Οι κακές γλώσσες πάντως υποστηρίζουν πως στο Δήμο Αθηναίων στηρίζουν την προεκλογική τους καμπάνια και στην ήπια αντιμετώπιση του νόμου για την απαγόρευση καπνίσματος, ενώ για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος . Στο κάτω κάτω της γραφής οι καπνιστές είναι περισσότεροι από αυτούς που δεν καπνίζουν…. απλά μαθηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Θεσσαλονίκη: 30 καπνιστές στην τσιμπίδα της δημοτικής αστυνομίας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε