Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και κάθε υπαίθριας συνάθροισης στο κέντρο της Αθήνας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και κάθε υπαίθριας συνάθροισης στο κέντρο της Αθήνας

Υπό το φόβο των 4 συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας και των πιθανών επεισοδίων στα στενά της περιοχής, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένη περιοχή.

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται σήμερα (Κυριακή), για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης, κατά το χρονικό διάστημα από τις 15:00 μέχρι και τις 24:00, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Αθήνας, που περικλείεται από τις εξής οδούς: Αγίου Μελετίου (από τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου) – 3ης Σεπτεμβρίου – δεξιά Ιουλιανού – δεξιά Λιοσίων – δεξιά Αγίου Μελετίου (μέχρι τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της συγκεκριμένης περιοχής.

Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τις προγραμματισμένα συλλαλητήρια που έχουν ανακοινώσει ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ.

Σημειώνεται ότι για τις επτά το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα, από την ακροδεξιά οργάνωση Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (ΛΕΠΕΝ), που έχει αποσχισθεί από τη Χρυσή Αυγή, με σύνθημα «Οχι στη λαθρομετανάστευση».

Μετά την ανακοίνωση της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην ίδια περιοχή, από αντιεξουσιαστικές -αντιφασιστικές οργανώσεις για αυτό και εκδόθηκε η απαγόρευση, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε