Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Απάντηση του Δήμου Αθηναίων στο ρεπορτάζ του Newsit για τους άστεγους

Η ζωή των αστέγων δεν είναι σε ένα παγκάκι αναφέρεται στην ανακοίνωση και κάνει λόγο για “υγειονομική βόμβα” στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία γίνονται εργασίες ανάπλασης.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει οτι τα παγκάκια όπως και άλλες υποδομές της πλατείας αντικαθίστανται αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Ολη η ανακοίνωση:

“Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την πλατεία Κλαυθμώνος, τα παγκάκια και τους αστέγους, υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπλασης της πλατείας, η οποία στην κυριολεξία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη.

Η πλατεία – «υγειονομική βόμβα», σύμφωνα με κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα, άρχισε να ξαναποκτά ζωή, να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες, ενώ και το κυλικείο ξαναλειτούργησε πριν από μία εβδομάδα.
Τα παγκάκια, όπως και άλλες υποδομές της πλατείας, αντικαθίστανται, αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί.

Ο Δήμος Αθηναίων δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική αποστολή του, ιδιαιτέρως απέναντι στους αστέγους, μέσω του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και των υπολοίπων υπηρεσιών του. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο”.

Διαβάστε
Άκαρδη απόφαση! Ξηλώνουν τα παγκάκια για να διώξουν τους αστέγους Χριστουγεννιάτικα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε