Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απάτη εκατομμυρίων στο ταμείο του δημοσίου

Απάτη εκατομμυρίων στο ταμείο του δημοσίου

Μεγάλη σπατάλη αποκαλύπτει η έκθεση αποτελεσμάτων του αναδρομικού ελέγχου ανέλεγκτων νοσηλειών ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κυριάκος Σουλιώτης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι επί των 1.200 νοσηλειών που ελέγχθηκαν και για τις οποίες εκκρεμούσαν στον ΟΠΑΔ απαιτήσεις της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, προτάθηκαν, μετά από κλινικό έλεγχο, περικοπές άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Οι περικοπές αυτές αποτελούν το 17,34% του συνολικού αιτούμενου ποσού ενώ οι περικοπές προς τις ιδιωτικές κλινικές όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσω των εσωτερικών διαδικασιών ελέγχου του Οργανισμού δεν υπερέβαιναν το 3%.

Η συντριπτική πλειονότητα (74,02%) των περικοπών αναφέρονταν σε ειδικά υλικά όπως είναι τα stents, υλικά αρθροπλαστικής κ.λπ.. Κατά τους ελεγκτές, εάν οι έλεγχοι διενεργούνταν σε πραγματικούς χρόνους, όπως γίνεται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι περικοπές θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

Οι διοικήσεις των ιδιωτικών κλινικών αποδέχτηκαν ήδη τα στοιχεία, παραιτούμενοι εγγράφως από κάθε περαιτέρω διεκδίκηση.

Το έργο ανέλαβε για πρώτη φορά εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρεία, έπειτα από μειοδοτικό διαγωνισμό και στοίχισε στον ΟΠΑΔ το ποσό των 57.800 ευρώ συν ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Γονείς κατά Λοβέρδου για το «Αγία Σοφία» – Κάνετε πόλεμο λάσπης!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε