Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Απειλές για καταλήψεις σε Δήμους, βρεφονηπιακούς σταθμούς και νεκροταφεία

Απειλές για καταλήψεις σε Δήμους, βρεφονηπιακούς σταθμούς και νεκροταφεία

Στην εγκύκλιο του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων απαντούν με απειλές για στάσεις εργασίας και καταλήψεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου που προβλέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που δεν έστειλαν τις λίστες απαντούν με σκληρές απειλές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ κ. Μ. Δαρδαμάνη, οι εργαζόμενοι θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας σε καταλήψεις Δήμων, νεκροταφείων και καταλήψεις βρεφονηπιακών σταθμών γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυχία σε γονείς που δε θα έχουν πού να πάνε στα παιδιά τους τις ώρες που εργάζονται. Επίσης, αν γίνουν καταλήψεις στα νεκροταφεία και δεν πραγαμτοποιούνται οι κηδείες θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση με τους νεκρούς που δε θα μπορούν να ταφούν! Επιπλέον ο κ. Δαρμαμάνης εκτόξευσε απειλές και για διακοπή της αποκομιδής σκουπιδιών κάτι σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό θα αποτέλεσει μία υγειονομική “βόμβα”.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη, τετράωρη στάση εργασίας, 11.00 – 15.00 για την πρωινή βάρδια και 15.00 – 19.00 για την απογευματινή βάρδια. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πέμπτη και Παρασκευή οι σύλλογοι εργαζομένων θα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποτυπωθεί η διάθεση του κλάδου και ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα συγκληθεί Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασισθεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει «την αποφασιστικότητά της να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Η πρώτη απόλυση συναδέλφου θα μας βρει όλους στο δρόμο του αγώνα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στάση εργασίας στο Δημόσιο και πορεία την Πέμπτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε