Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Απειλούν με απεργίες στα ΜΜΜ από τη Δευτέρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν και από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, απειλούν τόσο οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας όσο και στον ΟΣΕ αντιδρώντας για την ένταξή τους από το νέο έτος στο ενιαίο μισθολόγιο.

Οι εργαζόμενοι στο ΟΣΕ αντιδρούν επίσης και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, της Rosco, η οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, με τις διαδοχικές αναδιαρθρώσεις που έχουν γίνει στις αστικές συγκοινωνίες, έχουν χάσει ήδη έως και το 48% των αποδοχών τους.
Σε περίπτωση που ενταχθούν πλήρως στο ενιαίο μισθολόγιο, πέρα από τις επιπλέον περικοπές που θα έχουν στους μισθούς, θα τεθεί και ζήτημα μισθολογικής ανισότητας, καθώς εργαζόμενοι που θα παρέχουν την ίδια εργασία θα αμείβονται διαφορετικά.

ΟΣΕ
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι και βρίσκονται σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας, ώστε να προχωρήσουν σε συντονισμένες κινητοποιήσεις, δεν αποκλείουν να επεκταθούν οι κινητοποιήσεις τους και μέσα στις εορτές.

H απόσχιση της Rosco ουσιαστικά οδηγεί σε απόλυση 800 εργαζομένων, καθώς δεν έχει συνταχθεί καμία μελέτη βιωσιμότητας για την εν λόγω εταιρεία, ούτε έχει καταρτισθεί οργανόγραμμα, επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Θαν. Λεβέντης.

Η ΠΟΣ ζητά από το υπουργείο να υπάρξει παράταση στην εφαρμογή όσων προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείου Ανάπτυξης για την απόσχιση της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού προκειμένου να δοθεί χρόνος ώστε να συνταχθεί η μελέτη βιωσιμότητας για την εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα:

Η αύξηση των ελέγχων έφεραν έσοδα στα ΜΜΜ από τα εισιτήρια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε