Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Απειλούν να αφήσουν τα νησιά αποκλεισμένα με οδυνηρές συνέπειες

ΦΩΤΟ NEWSIT

Με τον αποκλεισμό του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπορεί να μην επιτραπεί ο εφοδιασμός νησιών και φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος διακοπής των δρομολογίων του.

Σε κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου της ΑΝΕΚ «Ιεράπετρα» στο λιμάνι του Πειραιά είχαν προχωρήσει από τις 17:30 ώρα δεκάδες μέλη των συλλόγων Ικαρίας και Φούρνων, καθώς και ναυτεργατικών σωματείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντικατάσταση με το συγκεκριμένο πλοίο του «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Sea Ways, το οποίο αποσύρεται για την ετήσια συντήρησή του.

Ωστόσο, εδώ και αρκετή ώρα έχει αρχίσει κανονικά η επιβίβαση των ανθρώπων και των οχημάτων στο πλοίο, έτσι ώστε να εκτελέσει τελικά το δρομολόγιο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αρκετά νησιά απειλούνταν να μην εφοδιαστούν όχι μόνο τώρα, αλλά και μελλοντικά μιας και δεν υπάρχει άλλο πλοίο που να εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

ΦΩΤΟ NEWSIT

 
Στόχος των ατομων που έκαναν την κατάληψη, όπως λένε, ήταν να αποτρέψουν τον απόπλου, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις πιθανές συνέπειες που θα είχε μία τέτοια κίνηση για τους πολίτες των νησιών, που κάνει δρομολόγια το συγκεκριμένο πλοίο.
 
Σύμφωνα με τον πίνακα δρομολογίων, που εκδίδεται από τις λιμενικές αρχές το «Ιεράπετρα» επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18.00, σήμερα Παρασκευή, το πρώτο του δρομολόγιο για Σύρο, Εύδηλο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ.

ΦΩΤΟ NEWSIT

 
Οι σύλλογοι έχουν προειδοποιήσει ωστόσο ότι ακόμη κι αν το πλοίο αποπλεύσει τελικά από τον Πειραιά εξίσου «θερμή υποδοχή» του ετοιμάζεται και στα λιμάνια όπου προβλέπεται να «δέσει» σε Σάμο, Φούρνους και Ικαρία.
 
 Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει: «Εμείς δεν έχουμε πλοία να βάλουμε. Αδειοδοτούμε σε ορισμένες γραμμές. Εάν υπάρχει μόνο μία εταιρεία που εκδηλώνει ενδιαφέρον, τότε κάνουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για να δούμε εάν ενδιαφέρεται κάποια άλλη εταιρεία . Επικοινώνησα προσωπικά και με τις δύο άλλες εταιρείες οι οποίες δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τη γραμμή».
 
 Επιπροσθέτως παρατήρησε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους τοπικούς φορείς τους ενημέρωσε ότι το «Ιεράπετρα» εξετάστηκε – κατόπιν εντολής του – και κρίθηκε αξιόπλοο. Ο ίδιος είπε στους φορείς μετά από αυτά: «Το Ιεράπετρα είναι το μόνο πλοίο που μπορεί να πηγαίνει εκεί. Δεν υπάρχει άλλο».
 
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε