Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Απειλούν να αγριέψουν οι οδηγοί ταξί με τις κινητοποιήσεις – Νέο χάος θα προκληθεί την Τετάρτη – Ανυποχώρητη η κυβέρνηση

ΦΩΤΟ NEWSIT
– Αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους και τα μπλόκα επ’ αόριστον
– Απέκλεισαν τα λιμάνια της Πάτρας, του Κατάκολου και της Κυλλήνης – Συγκέντρωση και στον ‘Αραξο
– Αποκλεισμός και στο αεροδρόμιο Μακεδονία – Iδιο σκηνικό και στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης στο Ηράκλειο!
– Τον γύρο του κόσμο κάνουν οι εικόνες της ταλαιπωρίας
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χιάδες ταξί βρέθηκαν στα διόδια της Ελευσίνας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου αλλά και στα διόδια των Αφιδνών έχοντας μπλοκάρει την κυκλοφορία και αφήνοντας ανοιχτά τα διόδια για τους οδηγούς, που ωστόσο τα προσέγγιζαν με δυσκολία.

Η κίνηση αυτή ήταν αιφνιδιαστική, καθώς κανείς δεν γνώριζε κάτι τέτοιο, ενώ η αστυνομία παραμένει θεατής των γεγονότων αυτών που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στην πιο κρίσιμη τουριστικά στιγμή. Τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στην Τετάρτη με τους οδηγούς ταξί να δηλώνουν πως θα αγριέψουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Πλήγμα στον τουρισμό – Θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

‘Ηταν ένα από τα τελευταία χαρτιά που είχε στα χέρια της η χώρα αυτή να παίξει και να κερδίσει έστω και μια παρτίδα. Το χαρτί του τουρισμού όμως καίγεται από εκείνους που θα έβγαιναν επίσης κερδισμένοι απο την άφιξη τουριστών στην χώρα μας.

‘Ομως τα συντεχνιακά συμφέροντα μιας ομάδας – πολυπληθούς μεν, αλλά για χρόνια στο απυρόβλητο δε – κατακρημνίζουν τον τουρισμό και χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι βλέπουν τα κρουαζιερόπλοια να περνούν αλλά να μην σταματούν σε μια χώρα αφιλόξενη!

Μέσα σε δυο 24ωρα αυτά της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ή δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους αλλά προωθούνται σε πιο φιλόξενες χώρες, ή φευγουν από την Ελλάδα με τις χειρότερες εντυπώσεις! Και δυστυχώς τα δύο αυτά 24ωρα είναι μόνο η αρχή, καθώς οι οδηγοί ταξί  σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Συγκεκριμένα, ενώ το μεσημέρι έγινε γνωστό από τα γραφεία του ΣΑΤΑ ότι θα παρατείνουν την απεργία τους για ένα ακόμη 24ωρο, μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, το απόγευμα ανατράπηκε εντελώς η απόφαση αυτή και στο site του Συνδικάτου αναρτήθηκε ανακοίνωση στην οποία καθίσταται σαφές ότι η απεργία συνεχίζεται επ΄ αόριστον, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ανυπόστατα και ως μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λήξη της απεργίας την Παρασκευή.

Η« 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστο, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται, «Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης».

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν ειλικρινή συγνώμη, όπως αναφέρουν, από το επιβατικό κοινό που δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες. Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αλαλούμ με το πρόγραμμα των κρουαζιερόπλοιων

‘Οταν ένας άνθρωπος ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα για να κάνει τις διακοπές του σε μια ξένη χώρα δεν φαντάζεται οτι θα ζήσει την ταλαιπωρία της ζωής του σέρνοντας τις βαλίτσες του μέσα στον καύσωνα γιατί δεν υπάρχει μέσο να τον μεταφέρει! Οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν αυτά τα δυο 24ωρα και έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της χώρας.

Στην Ακτή Ξαβερίου προσέγγισαν χθες 8 κρουαζιερόπλοια, ενώ βρίσκονταν άλλα δύο με περίπου 16.000 επιβάτες. Επίσης σήμερα δύο κρουαζιερόπλοια που ήταν να φτάσουν στον Πειραιά, λόγω της χθεσινής κατάστασης τροποποίησαν το πρόγραμμά τους.

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλοί τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν στη μετάβασή τους προς το αεροδρόμιο, καθώς ήταν υποχρεωμένοι μέχρι το σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά να μετακινηθούν με τα πόδια, ενώ πολλοί άλλοι έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν την πτήση τους.

Στο σταθμό του ηλεκτρικοί σταθμού στον Πειραιά επικρατούσε το αδιαχώρητο, όπως και στους συρμούς του Μετρό προς το Αεροδρόμιο.

Λόγω της κατάστασης που επικράτησε χθες, το κρουαζιερόπλοιο ARMONIA της εταιρείας MSC με 2.200 επιβάτες, αντί να προσεγγίσει σήμερα στον Πειραιά αναγκάστηκε να πιάσει λιμάνι στο Ναύπλιο και να αποβιβάσει τους επιβάτες του εκεί.

Επίσης το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Solstice με 3.150 επιβάτες που ήταν προγραμματισμένο να πιάσει και αυτό σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, άλλαξε το δρομολόγιό του και κατευθύνθηκε στα Χανιά.

Στην αρχή το κρουαζιερόπλοιο ζήτησε να πάει στο λιμάνι του Ηρακλείου αλλά ο Οργανισμός Λιμένα ενημέρωσε τον καπετάνιο ότι οι επιβάτες που θέλουν να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους θα πρέπει να μετακινηθούν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, καθώς οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι, και τα πούλμαν δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα κρουαζιερόπλοια.

Επίσης τα κρουαζιερόπλοια Ruby Princess και voyazer of the seas με περίπου 7.000 επιβάτες, τροποποίησαν το πρόγραμμά τους και δεν προσέγγισαν χθες στον Πειραιά.

Πολύωρες καθυστερήσεις στην επιβίβαση και αποβίβασή τους αντιμετώπισαν και οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων magesty και cristal της εταιρείας Louis.

Παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Βουλής
 

 Έκκληση να συνεχίσουν το διάλογο με το υπουργείο Υποδομών και να μην προβαίνουν σε μορφές κινητοποιήσεων που, όπως σημείωσε, ταλαιπωρούν την κοινωνία και πλήττουν τον ελληνικό τουρισμό, σε αυτή τη κρίσιμη χρονική συγκυρία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προς τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί, με τους οποίους συναντήθηκε, μετά από αίτημα τους.

Ο Φ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε λανθασμένη τη μορφή των κινητοποιήσεων τους, με αποκλεισμούς λιμανιών και αεροδρομίων, σημείωσε ότι ο τόπος έχει μεγάλη ανάγκη, αυτή τη δύσκολη περίοδο, τον τουρισμό, τόνισε ότι μόνο με διάλογο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα τους και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον υπουργό Υποδομών τα αιτήματα τους.

Κάποιοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάτησαν σημαία του ΠΑΣΟΚ.



Αυτό όμως ήταν το λιγότερο σε σχέση με όσα έγιναν στην υπόλοιπη Ελλάδα

Iδιοκτήτες ΤΑΧΙ απέκλεισαν συμβολικά τα αεροδρόμια Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και του Αράξου, καθώς και τα λιμάνια της Πάτρας και του Κατάκολου.

Πάτρα

Στις 16.00 λένε έληξαν οι αποκλεισμοί στο λιμάνι της Πάτρας, στο Κατακολο όπου δένουν κρουαζιερόπλοια αλλά και στην Κυλλήνη και στο αεροδρόμιο του Αράξου.
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Πάτρας και περιχώρων, Παναγιώτης Σκέντζος “στόχος μας είναι να ταλαιπωρήσουμε την πολιτεία και όχι τους πολίτες γι’ αυτό και όταν φτάνουν τα πλοία θα ανοίγουμε το λιμάνι να βγουν. Αρα τα περί ταλαιπωρίας των τουριστών δεν στέκουν. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Πάτρας και περιχώρων:

Θεσσαλονίκη

Οι ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να φτάσουν με τα οχήματα τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η αστυνομία τους σταμάτησε στην λεωφόρο Γεωργικής Σχολής πάνω από 1.000 άτομα έφτασαν λίγο πριν τις 10.30 στο αεροδρόμιο με τα πόδια. Το ίδιο και οι τουρίστες!



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ 4.500 ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ

Να μη καταστρέψουν οι ταξιτζήδες μια καλή χρονιά για τον τουρισμό λέει στο Νewsit o Υπ. Τουρισμού


Έκαψαν ταξί και έσπασαν ένα Panda! Τραμπουκισμοί και χάος στο Ηράκλειο

Θεσσαλονίκη: ”Ακόμα δεν είδατε τίποτα” λένε οι ταξιτζήδες που κατέλαβαν τα διόδια!

Σέρρες: Οδηγοί ταξί κατέλαβαν τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα!

Πάτρα: Αποκλεισμένο το λιμάνι από τους ταξιτζήδες!

Ταξί έκλεισαν τα διόδια της Νεστάνης 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε