Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απειλούν να μην παραδίδουν πετρέλαιο θέρμανσης

Απειλούν να μην παραδίδουν πετρέλαιο θέρμανσης
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.06.2010 | 17:47
Πρώτη δημοσίευση: 08.06.2010 | 17:47

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, οι πρατηριούχοι και οι έμποροι καυσίμων απειλούν να μην παραδώσουν πετρέλαιο θέρμανσης το χειμώνα!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων απειλεί με διακοπή των παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης την επόμενη χειμερινή περίοδο, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μέσω του συστήματος "Ήφαιστος" του υπουργείου Οικονομικών.

Με το σύστημα αυτό οι πρατηριούχοι αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης φορολογημένο με τον υψηλό συντελεστή του πετρελαίου κίνησης, το διαθέτουν στους καταναλωτές με το χαμηλό φόρο και εισπράττουν τη διαφορά από τον "Ήφαιστο".

Με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και το γενικό γραμματέα Δ. Γεωργακόπουλο, η Ομοσπονδία εκφράζει αγανάκτηση και προβληματισμό για τις καθυστερήσεις, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Ζητά "να επιστραφούν άμεσα σε όλους τους πρατηριούχους, τα οφειλόμενα ποσά που αντιστοιχούν στη διαφορά των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου, που διατέθηκε στην κατανάλωση κατά την προηγούμενη περίοδο".

Ζητά επίσης να μην εφαρμοστεί η επιχειρούμενη επιβολή φόρου στα αδιάθετα αποθέματα του πετρελαίου θέρμανσης για τα οποία, όπως αναφέρει, έχουν ήδη καταβληθεί στο Δημόσιο οι αναλογούντες φόροι.

"Στην περίπτωση που τα παραπάνω αιτήματά μας δεν τύχουν της αποδοχής σας, καταλήγει η ΠΟΠΕΚ, σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει από τώρα, να μεριμνήσετε για τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί την ερχόμενη περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης στους καταναλωτές, καθότι σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα υπ' αυτούς τους όρους και τις συνθήκες, να διαθέσουμε πλέον, ούτε ένα λίτρο στην κατανάλωση".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο