Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απειλούνται οι εφημερίες των νοσοκομείων

Χρήστος Μαζάνης |
Απειλούνται οι εφημερίες των νοσοκομείων
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2010 | 12:57
Πρώτη δημοσίευση: 13.03.2010 | 12:37

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσχεσης εργασίας απο τους εργαζόμενους, για τη μή καταβολή δεδουλευμένων.

"Απαιτούμε να μας πληρώσουν τις εφημερίες που έχουμε κάνει έως τώρα και να μην μειώσουν το ποσό των πληρωμών, διότι τα χρήματα δεν θα φτάσουν και θα μας αναγκάζουν να δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε’’ λέει στο NewsIt o Στάθης Τσούκαλος, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών, αφήνωντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ροσωρήσουν οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλο, χιλιάδες ειδικευόμενοι γιατροί ζητούν απο την πολιτεία τα δεδουλευμένα τριών μηνών απο τις εφημερίες. "Για πρώτη φορά η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε για το 2010 (στα πλαίσια των περικοπών) να μειώσει το κόστος του προϋπολογισμού για τους εφημερεύοντες κατά 20% , γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις" αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Την ερχόμενη εβδομάδα το σωματείο των εργαζομένων αναμένεται να συναντηθεί με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, για να του επισημάνει τους κινδύνους απο τις κινητοποιήσεις.  Στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις τους." Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για επίλυση του προβλήματος, γι' αυτό θα απευθυνθούμε στον εισαγγελέα’’ τονίζει ο κ.Τσούκαλος.
Χρήστος Μαζάνης


   Διαδώστε αυτό το άρθρο