Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Απελπισία στην αγορά – ‘Αφραγκοι οι καταναλωτές – Δεν συγκινούνται ούτε και με εκπτώσεις 70%

– Η λέξη “υποτονική” ακούγεται αστεία
– Η πτώση του τζίρου έφτασε και το 40%
– Αράχνιασε η αγορά παρά τις εκπτώσεις μέχρι και 70% σε ειδη ρουχισμού
– Μεγάλο φωτορεπορτάζ του NewsIt

Σημαντική πτώση των πωλήσεων παρατηρούν οι καταστηματάρχες, παρά τις προσφορές και τις εκπτώσεις. Οι περισσότεροι έμποροι βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει κατά 15% – 20%, ενώ για ορισμένους η πτώση φτάνει και το 40%.

Οι έμποροι που πόνταραν στις εκπτώσεις για να αυξήσουν τις πωλήσεις και το τζίρο, αναγκάζονται πλέον να ρίξουν ακόμα περισσότερο τις τιμές προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες. Μάλιστα, οι μειώσεις των τιμών ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και το 70%.

Μιλώντας στο NewsIt ο κ.Ραγκαβης καταστηματάρχης ρούχων στην Ερμού αναφέρει πως μοναδική ελπίδα τόνωσης που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες ήταν οι τουρίστες που και αυτοί με δυσκολία προσέγγιζαν τα καταστήματα λόγω της απεργίας των ταξί. Ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του στους στους τουρίστες που βρίσκουν πολύ προσιτές τις τιμές στην Αθήνα. Οπως λέει χαρακτηριστικά, η τουριστική κίνηση έδωσε το κάτι παραπάνω στην αγορά .

Συναντήσαμε τον Πωλ, βρετανό τουρίστα και μας είπε ότι σε σχέση με τα νησιά και κάποιες χώρες τις Ευρώπης, η Αθήνα να είχε εξαιρετικές τιμές στα καταστήματα ρούχων.

Στην αγορά του Πειραιά η πτώση ξεπέρασε το 20%, σύμφωνα με την κ. Ντόρα Γεωργοπούλου, γιατί καταρχήν δεν υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον και δεύτερον αρκετοί ήταν οι πελάτες που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα καταστήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως τα ψώνια που έκανε ο κόσμος ήταν τα απολύτως απαραίτητα και μάλιστα κάποιοι τελευταία στιγμή πριν τις διακοπές τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε