Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Απεργία ΠΝΟ: Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στηρίζει τους ναυτεργάτες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κάποιοι κρητικοί αγρότες μπορεί να δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιτιθέμενοι σε απεργούς ναυτεργάτες και πυρπολώντας τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, η ανακοίνωση όμως της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων δηλώνει ρητά και καθαρά τη στήριξή της στην απεργία της ΠΝΟ.

Το συντονιστικό όργανο των αγροτών, υποστηρίζει με αυτή την ανακοίνωση, τον αγώνα των ναυτεργατών ενώ καταγγέλλει την προώθηση του κοινωνικού αυτοματισμού, από την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων:

“Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αυτό το διάστημα πραγματοποιούμε κατά τόπους κινητοποιήσεις και θα τις κλιμακώσουμε με πανελλαδικό συντονισμό, στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούν, εκφράζουμε τη μαχητική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους.

Με τους ναυτεργάτες έχουμε κοινά προβλήματα, τους ίδιους αντιπάλους – τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους εμποροβιομήχανους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική – και κοινά αιτήματα.

Με το φορολογικό η κυβέρνηση ληστεύει τους ναυτεργάτες, αφού τους φορολογεί με 45% συντελεστή – και 9% η εισφορά αλληλεγγύης φτάνει στο 54% – ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές έχουν 56 φοροαπαλλαγές. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες, που μας ληστεύει με τα τεκμήρια διαβίωσης. Το αφορολόγητο όριο που κι εμείς, όπως οι ναυτεργάτες, το κερδίσαμε με σκληρό αγώνα στους δρόμους, μας απειλούν να το πάρουν πίσω.

Με το Ασφαλιστικό διαλύουν το ΝΑΤ, όπως διαλύουν και τον ΟΓΑ. Οι συντάξεις που θα παίρνουμε θα είναι ψίχουλα, ενώ πολλοί και από τους αγρότες και από τους ναυτεργάτες κινδυνεύουμε να μην πάρουμε σύνταξη και να μην έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , αφού αδυνατούμε να πληρώσουμε τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.

Η κυβέρνηση, όπως γινότανε με τα μπλόκα, έτσι και τώρα προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό για να χτυπήσει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους ναυτεργάτες. Για τα προβλήματα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν στα νησιά όπως και με το κλείσιμο των δρόμων με τα μπλοκα, δεν φταίει ο αγωνιζόμενος λαός , οι απεργίες, αλλά η κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους κι όσοι τους ληστεύουν το μόχθο.

Δεν θα επιτρέψουμε την κυβέρνηση να σπείρει την αντιπαράθεση ανάμεσα στους αγρότες και τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες. Όπως πολλές φορές ζητήσαμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους δικούς μας αγώνες από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και την είχαμε, με αποτέλεσμα η πάλη μας να είναι πιο δυνατή και να έχει προοπτική, έτσι τώρα εκφράζουμε τη δική μας συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων των αγωνιζόμενων ναυτεργατών.

Αν μας χωρίσουν, θα μας διαλύσουν. Όλοι μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε