Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απεργία ΠΝΟ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση – Στα όριά τους οι αγρότες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνεχίζεται επισήμως μέχρι σήμερα, Κυριακή, στις 6 το πρωί
– Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αγροτών και λιμενεργατών σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης
– Παναγιώτης Κουρουμπλής: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστράτευση

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της, καθώς η απεργία που είχε εξαγγείλει ήταν μέχρι σήμερα, Κυριακή, στις 6 το πρωί.

Σήμερα, είναι η ένατη ημέρα απεργίας, με τους αγρότες να είναι στα όρια τους και τον Παναιγώτη Κουρουμπλή να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτεύσης.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγιναν σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, όπου κατέφθασαν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα, ζητώντας να φορτωθούν οι νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα και να προωθηθούν στις αγορές, αφού, όπως τονίζουν, η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ και η μη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας οδηγεί τα προϊόντα τους στις χωματερέςκαι τους ιδίους στην καταστροφή.
Μετά την άφιξή τους, οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο BLUE HORIZONπου βρισκόταν στο λιμάνι και εκτόξευσαν φωτοβολίδες, ενώ από το πλοίο οι ναυτεργάτες απάντησαν με ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο.
Στη συνέχεια, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι χωρίς να φορτώσει τις νταλίκες, ενώ φωτιά που άναψε σε εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, σβήστηκε αργότερα. Στο χώρο του λιμανιού συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι αγρότες από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια των αγροτών στο Ηράκλειο της Κρήτης για την απεργία της ΠΝΟ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία “αν δεν λογικευτεί, θα αναλάβει τις ευθύνες της”, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, αν και από τα λεγόμενα του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

“Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί που συνεδριάζει η ΠΝΟ. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Χρειάζεται ψυχραιμία… Τι να κάνουμε; Να βάλουμε λάδι στη φωτιά; Έχουν δίκιο οι αγρότες”, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Και συνέχισε: “Προσπάθησα μια εβδομάδα να επικρατήσει η λογική και να κρατήσω χαμηλούς τους τόνους. Πιστεύω ότι αύριο θα καταλάβουν όλοι ότι αυτή η ιστορία θα κλείσει. Το πιο εύκολο είναι να βάλω τους ναυτικούς να τσακώνονται με τους αγρότες. Έκανα μια εβδομάδα προσπάθειες να τους πείσω ότι το θέμα που γίνεται η απεργία, δεν υπάρχει. Άν δεν λογικευτεί η ΠΝΟ, θα αναλάβει τις ευθύνες της”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε