Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Απεργία ΠΝΟ: “Μπαλάκι” οι ευθύνες για τον εγκλωβισμό μαθητών στα Χανιά

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άκαρπη ήταν η συνάντηση εκπροσώπων της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την ώρα που περισσότεροι από 1.500 μαθητές παραμένουν εγκλωβισμένοι στα Χανιά, λόγω της απεργίας. Λίγο μετά τις 15.00, έγινε γνωστή η απόφαση της ΠΝΟ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (8/12).

Μετά τη συγκέντωση που πραγματοποίησαν 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ στον Αγ. Διονύσιο και την πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον κ. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζήτησαν γραπτές διαβεβαιώσεις για να μην συνεχίσουν την απεργία.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 1.500 μαθητές παραμένουν εγκλωβισμένοι στα Χανιά, όπου βρίσκονταν για σχολική εκδρομή.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, κ. Χαλάς, ερωτηθείς για τους μαθητές, τόνισε πως: “Αυτός είναι κοινωνικός αυτοματισμός. Τα παιδιά μπορούν να φύγουν με δυο αεροπλάνα. Τελείωσε το θέμα…!”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος, είπε πως: “Το θέμα της ταλαιπωρίας είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας. Η συνάντηση με τον υπουργό ήταν άκαρπη, αναφορικά με διεκδικήσεις που έχουμε ως στόχο στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί ο υπουργός πριν κλείσει η αξιολόγηση…”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε για τη συνάντηση πως “έγινε χρήσιμη συζήτηση. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν παρενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε τον εγκλωβισμό των μαθητών, αλλά και τους αγρότες. Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα αλλαγής και εξομοίωσης του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών. Οι φήμες που κυκλοφορούν για την αλλαγή του καθεστώτος της φορολογίας τους είναι παντελώς αβάσιμες”.
Διευκρίνισε, δε, πως το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως “έγγραφο διαπραγμάτευσης” με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την “κατάργηση/αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών”, για την κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς.

Η ΠΝΟ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε