Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από Δευτέρα οι οδηγοί ταξί

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από Δευτέρα οι οδηγοί ταξί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.11.2012 | 08:37
Πρώτη δημοσίευση: 02.11.2012 | 20:59

Εβδομάδα ταλαιπωρίας ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα αφού εκτός από την απεργία στο ΜΕΤΡΟ και τον ΗΣΑΠ ξεκινούν απεργία διαρκείας και οι οδηγοί ταξί.

Η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε την Παρασκευή απεργία διαρκείας, με ισχύ από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ταξί, η αιτία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι στο νέο μνημόνιο πέρασε άρθρο που απελευθερώνει την εναλλακτική αγορά ειδικής μίσθωσης.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «έναν ακόμη πονοκέφαλο» που «επιφύλασσε στον κλάδο των ταξί ο Υπουργός Ανάπτυξης», καθώς «με τη γνωστή συνταγή του απόλυτου αιφνιδιασμού, το υπουργείο ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου ότι στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη περιέχεται άρθρο που ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού μας έργου. Είναι απορίας άξιο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Χατζηδάκης. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει πως και γιατί μέσα σε μια παράγραφο ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του τουριστικού κλάδου, δηλαδή του ΣΕΤΕ, να νομιμοποιηθεί δηλαδή η υποκλοπή του μεταφορικού μας έργου» σημειώνει η ομοσπονδία ταξί και αγοραίων».

Οι αυτοκινητιστές καταγγέλουν ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), «παρακάμπτοντας την κυβέρνηση σχεδίασαν και συνεχίζουν να σχεδιάζουν με την τρόικα το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό» χαρακτηρίζοντας τον ΣΕΤΕ ως την «μεγαλύτερη αιτία του κακού».

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 5 το πρωί ξεκινάμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξαναβγαίνουμε στους δρόμους κι ο Θεός …των τουριστικών χορηγών ας βάλει το χέρι του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεα 24ωρη την Δευτέρα σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό και Τραμ

Τράπεζες και Ταχυδρομεία συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία   Διαδώστε αυτό το άρθρο