Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Απεργία πείνας ξεκίνησαν από σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Απεργία πείνας ξεκίνησαν από σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Η απεργία πείνας θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της στον Κορυδαλλό.

Σε απεργία πείνας, από σήμερα έως τη Μεγάλη Παρασκευή, προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012, αλλά και προηγούμενων ετών.

Σχετική απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (η απεργία θα γίνει έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας), σε ανακοίνωση του οποίου, διεκτραγωδείται η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η αναλογία Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων είναι πλέον 30% και 70%, αντιστοίχως».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να επανέλθουν από την Τρίτη 17 Απριλίου, εξετάζοντας άλλους τρόπους αγωνιστικών κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό και εγκατάλειψη» από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

– «Είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε σε όλους ότι η κατάληξη της εγκληματικής δράσης έχει ως απόληξη τον εργασιακό μας χώρο. Υπήκοοι ξένων χωρών που ο πολιτισμός τους, τους επιτρέπει, αν δεν τους επιβάλλει να θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων που φιλοξενείται στις ελληνικές φυλακές και δεν παύουν καθημερινά να το εκφράζουν.

– Από την κοινή υπουργική απόφαση, περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εξαιρέθηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές. Και αυτό παρότι καθημερινά στις φυλακές της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά βίας και ξυλοδαρμού συναδέλφων τους, αλλά και με «την εξαναγκαστική διαβίωση υγιών κρατουμένων με κρατούμενους που πάσχουν σοβαρά από λοιμώδη νοσήματα (φυματίωση, ηπατίτιδα, AIDS κ.λπ.)», τους οποίους οι ίδιοι ερευνούν, προκειμένου να αποτρέψουν μεταξύ τους συμπλοκές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

48ωρη ομηρεία! Δεμένα θα μείνουν τα πλοία Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη – Προειδοποίηση ακόμα και επιστράτευσης από Διαμαντοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε