Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Απεργία στα ΚΕΠ! Κλειστά μέχρι το πρωί της Πέμπτης!

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την αναγνώριση προϋπηρεσίας και είναι έτοιμοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κλειστά μέχρι τις 7 το πρωί της Πέμπτης θα παραμείνουν τα ΚΕΠ, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κύριο αίτημα τους αποτελεί η αναγνώριση προϋπηρεσίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ, σε ανακοίνωσή της, καλεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος του θεσμού, τους εργαζόμενους σε αυτόν αλλά και τους πολίτες» Επίσης το κατηγορεί για την τακτική του «να μην αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα προβλήματα» και να οδηγεί το θεσμό «σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Ακόμη, σημειώνεται ότι το θέμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας, την οποία αρνούνται εδώ και χρόνια οι εκάστοτε υπουργοί, δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, προσθέτοντας ότι «είναι μονόδρομος για εμάς και προκειμένου να το πετύχουμε θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται ουσιαστικά προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού, αλλά και η συνεχής αύξηση του όγκου εργασίας, που δυσχεραίνει τον κλάδο να φέρει εις πέρας τον αρχικό του ρόλο, να αποτελεί πρότυπο της δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν «δεν θα ανεχτούμε πλέον να παίρνουν άλλοι τα εύσημα πάνω στις πλάτες μας, δεν ζητούμε κάτι παράλογο, απαιτούμε σεβασμό και έμπρακτη αναγνώριση της τεράστιας συμβολής μας ως εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση, σε μια υπηρεσία που έχει καθολική αποδοχή στους πολίτες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε