Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ την Παρασκευή, «απάντηση» στις απολύσεις

Απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ την Παρασκευή, «απάντηση» στις απολύσεις

Με απεργιακές κινητοποιήσεις «απάντησε» η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις πρόσφατες απολύσεις, στην Cosmote.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την προσεχή Παρασκευή σε όλο τον Όμιλο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος κινητοποιήσεων. Αυτό όμως θα αποφασιστεί την προσεχή Τρίτη σε νέα συνεδρίαση των εργαζομένων.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εργοδοτική αυθαιρεσία και ανάλγητη συμπεριφορά και καλεί τη Διοίκηση του ΟΤΕ και της COSMOTE να πάρουν πίσω τις απολύσεις, να σταματήσουν κάθε ενέργεια άσκησης του Διευθυντικού Δικαιώματος σε ζητήματα που βρίσκονται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και να προσέλθουν για υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του Ομίλου Επιχειρήσεων ΟΤΕ.

Παράλληλα, καλεί το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ σε μποϊκοτάζ όλων των Γερμανικών προϊόντων, γιατί επιτέλους θα πρέπει και οι «στρατηγικοί σύμμαχοι» να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αλλά και της χώρας, δεν θα γίνουν οι «κουβαλητές» των κερδών της Deutsche Telecom.

Να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας COSMOTE, καλεί τις καταναλωτικές οργανώσεις και τους καταναλωτές και η “Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας”.

Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρίας ότι παρά την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και τα συνεχόμενα κέρδη, αποφάσισε 120 απολύσεις εργαζομένων, όχι γιατί αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά επειδή ο κύριος μέτοχός της η DEUTSCHE TELEKOM επιθυμεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της σε βάρος των εργαζομένων τους οποίους οδηγεί στην ανεργία.

Η “Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας”, έχει ιδρυθεί με πρωτοβουλία 600 στελεχών της ΓΣΕΕ και διασυνδέεται με τα συνδικάτα, τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα και τις ομοσπονδίες.

Διαβάστε επίσης
Το άγριο μαχαίρι των περικοπών άρχισε στις ΔΕΚΟ – Απολύσεις και μειώσεις μισθών ξεκινώντας από τον ΟΤΕ
“Ψαλίδι” στις υπερωρίες και στα εκτός έδρας των εργαζομένων έβαλε και η ΔΕΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε