Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Απεργίες, καταλήψεις και στάσεις εργασίας η “απάντηση” της ΑΔΕΔΥ στην εφεδρεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι δραματικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας έχουν φέρει τους εργαζόμενους στην χειρότερη θέση με τα ποσοστά ανεργίας συνεχώς να ανεβαίνουν και το επίπεδο διαβίωσης να πέφτει κατακόρυφα.

Τα νέα οικονομικά μέτρα, οι εξελίξεις στον δημόσιο τομέα και οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ ισοπεδώνονται σταδιακά όλα τα κατοχυρωμένα, μέχρι σήμερα, δικαιώματά τους.

Το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, κήρυξε 3ωρη παναττικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 – λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 1:00μμ στα Προπύλαια.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου και εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για τη διεύρυνση ή τη μεταφορά της απεργίας, προκειμένου να υπάρχει κοινή γενική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, κατά την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση της Ε.Ε., για την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητούν να διακοπούν οι συντάξεις όσων είναι κάτω των 55!

‘Αμεση απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, μείωση συντάξεων και να περάσει οπωσδήποτε το Τέλος Ακινήτων θα απαιτήσει η τρόϊκα

“Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού για απολύσεις”

Βενιζέλος: Απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα

Παζάρια μέχρι την τελευταία στιγμή; – Θρίλερ με την τηλεδιάσκεψη – Αντί για τις 15.00 μετατέθηκε για τις 19.00

Το χαλί για τα νέα μέτρα έστρωσε ο Βενιζέλος – Βλέπει ύφεση 5,5%

Το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με τον εαυτό του. ΄Η αλλάζει το δημόσιο που δημιούργησε, ή χάνει την εξουσία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε