Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Απεργούμε και καταγγέλουμε την ΕΣΗΕΑ

Απεργούμε και καταγγέλουμε την ΕΣΗΕΑ

Σήμερα οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά της χώρας απεργούν.

Καταγγέλουν όλες τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό της χάλι. Ζητούν ένα καλύτερο αύριο με αυξήσεις στους μισθούς και ασφαλιστική κάλυψη.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Newsit όμως δεν διεκδικούμε καλύτερη ασφάλιση ή συλλογική σύμβαση. Γιατί δεν έχουμε σύμβαση και ασφάλιση.

Και γι’ αυτό ευθύνεται το ίδιο μας το σωματείο. Η ΕΣΗΕΑ δεν αναγνωρίζει και δεν καλύπτει τους εργαζόμενους στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, επαγγελματίες δημοσιογράφους και μέλη της!

Δεν τους ασφαλίζει και δεν τους καλύπτει με την σύμβασή της.

 

Είναι η παλιά γνωστή υποκριτική στάση που έδειχνε επί χρόνια για τους εργαζόμενους σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

Δηλαδή, σε μια εποχή που ο δημοσιογραφικός κλάδος πλήττεται και οι απολύσεις από τα παραδοσιακά Μέσα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας οι συνδικαλιστές του, που δήθεν παλεύουν για τα δικαιώματά του, κλείνουν την πόρτα σε ένα κομμάτι του που αναπτύσσεται και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

 

Υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας είναι κυρίως οι πολιτικοί.

 

Ομως, συνδικαλιστικές ηγεσίες σαν της ΕΣΗΕΑ, τους συναγωνίζονται σε υποκρισία, αδιαφορία και καιροσκοπισμό. Νοοτροπίες παλιές, σκουριασμένες, που πρέπει ν’ αφήσουμε πίσω μας, που πρέπει να σαρωθούν, ώστε οι θυσίες των εργαζομένων να μην πάνε χαμένες. Για μας, αυτό είναι το νόημα της απεργίας.

 

Γιατί δεν μπορεί κάποιοι συνδικαλιστές να είναι πιο στυγνοί από τους κυβερνώντες και τους εργοδότες, αφού κάνουν αυτό που… καταγγέλουν.

 

Στερούν από συναδέλφους τους τα στοιχειώδη δικαιώματα για τα οποία υποκριτικά, κόπτονται!

Και μετά να βγαίνουν στα “μπαλκόνια” ως προστάτες και αγωνιστές.

Το Νewsit έχει δηλώσει οτι δεν θα συμμετέχει στις απεργίες της ΕΣΗΕΑ.

‘Οχι επειδή οι εργαζόμενοί του είναι απεργοσπάστες αλλά γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταγγείλουμε το ίδιο μας το σωματείο.

 

‘Ομως η σημερινή απεργία ξεπερνά το δικό μας πρόβλημα. Αφορά και συμβολίζει την καθολική αντίδραση των εργαζομένων και κανένα επιμέρους θέμα δεν μπορεί να είναι πάνω απ’ αυτό.

 

Γι’ αυτό το Νewsit θα συμμετάσχει σε αυτή την απεργία.

 

Ομως θα καλύψει ΜΟΝΟ την πορεία γιατί ειδικά τέτοιες μέρες η ενημέρωση είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και αποτελεί υποχρέωση του κάθε δημοσιογράφου να μεταδώσει αυτή την είδηση όσο κι αν η ΕΣΗΕΑ στην οποία δεν πειθαρχούμε το απαγορεύει.

 

Μέρος της παλιάς σκουριασμένης νοοτροπίας των βολεμένων είναι κι αυτό. Και βολεύει πολύ το σύστημα.

 

“Απεργούμε άρα δεν καλύπτουμε την πορεία”, λέει εδώ και χρόνια η ΕΣΗΕΑ, αντί να επιβάλλει την κάλυψή της.

Αυτές οι νοοτροπίες κακών πολιτικών, βολεμένων συνδικαλιστών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών μας οδήγησαν ως εδώ. 

ΦΤΑΝΕΙ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε