Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Απεργούν Παρασκευή και Δευτέρα στην Εμπορική λόγω των μειώσεων μισθών

Απεργούν Παρασκευή και Δευτέρα στην Εμπορική λόγω των μειώσεων μισθών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2012 | 08:51
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2012 | 08:46

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική αποφάσισε κατ'αρχήν την προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική Γιώργος Κωσνταντινόπουλος.

Η απεργία γίνεται μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εμπορικής, σύμφωνα με την οπία καταργούνται τα επιδόματα που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση.

Η κατάργηση αυτή θα οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς της τράπεζας, σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον κατά 11,7% - όσο ήταν και το σχετικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους - ενώ ένας ορισμένος αριθμός υπαλλήλων θα υποστεί περαιτέρω μειώσεις, λόγω της κατάργησης ορισμένων άλλων επιδομάτων που θα επίδραση στις ετήσιες απολαβές τους.

Από πλευράς του Συλλόγου των εργαζομένων επισημαίνεται ότι οι μειώσεις σε ετήσια βάση θα φθάσουν το 18% περίπου, καθώς επιδόματα που επίσης καταργούνται αφορούν το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας πίεζε τους εργαζομένους να δεχθούν μειώσεις, ωστόσο σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κατέστη εφικτή η επίτευξη συμφωνίας.

Με εγκύκλιο της διοίκησης ανακοινώθηκε προς όλο το προσωπικό πως σταματά-αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου- η καταβολή των επιδομάτων που είχαν κατοχυρωθεί μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις (από το 1994 και μετά).   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook