Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Απεργούν οι εφοριακοί

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Απάντηση στις μηδενικές αυξήσεις και στις περικοπές των επιδομάτων τους δίνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών

με 48ωρες και 24ωρες απεργίες μέσα στο Φεβρουάριο.
Με 48ωρη απεργία ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 9-10 Φεβρουαρίου ή στις 10-11 για να συμπίπτει με την απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ οι εφοριακοί σχεδιάζουν δύο 24ωρες στις 16 και 17 του μήνα.

Εφοριακοί και τελωνειακοί αντιδρούν στο “πάγωμα” μισθών άνω των 2.000 ευρώ και στην περικοπή των επιδομάτων.
Οι δύο κλάδοι αυτοί όπως λένε  θίγονται περισσότερο από τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους και καθώς τα επιδόματα συνδέονται άμεσα με το ύψος των εσόδων του κράτους. Σε πολλές περιπτώσεις θα χάσουν ως και 750 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα τα συγκεκριμένα επιδόματα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστές 15%-20%, ενώ, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, στο εξής θα αθροίζονται στις βασικές αποδοχές και τα άλλα εισοδήματά τους και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή εκπρόσωποι των εφοριακών, των τελωνειακών, των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, του ΚΕΠΥΟ και το προεδρείο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός οικονομικών τους είπε πως “η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο” και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστούν τα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας που προβλέπει τη μείωση των κονδυλίων για επιδόματα στο Δημόσιο κατά 10%. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε