Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ

Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2012 | 18:10
Πρώτη δημοσίευση: 06.12.2012 | 18:09

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην απολυθούν 500 συνάδελφοί τους που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Συγκέντρωση το πρωί στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Απεργούν αύριο Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ).

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζητά να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του ιδρύματος οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει παράλληλα απεργιακή συγκέντρωση το πρωί στις 9.00 στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ιδρύματος στην Αθήνα (Αγ. Κωνσταντίνου 8), που τελούν υπό κατάληψη, με την συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ.

Στο μεταξύ, εκδικάζεται αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή της ΓΣΕΕ, κατά της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία επιβλήθηκαν μειώσεις μισθών και αλλαγές σε ρυθμίσεις του εργατικού δικαίου.

Στην προσφυγή της η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι αντίθετα με το συνταγματικό πλαίσιο της χώρας και με διεθνείς συμβάσεις, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων».


Διαβάστε
Απεργία στο ΙΚΑ την Παρασκευή   Διαδώστε αυτό το άρθρο