Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απεργούν την Τετάρτη οι αρχαιολόγοι της χώρας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.04.2012 | 23:29

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητάει να απαλειφθούν οι διατάξεις που παρακάμπτουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία ή δυσχεραίνουν το έργο της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, που εκπορεύεται από το άρθρο 24 του Συντάγματος.

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, ημέρα που εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος … κ.ά. διατάξεις», στο οποίο περιέχεται σειρά διατάξεων για τις αρχαιολογικές εργασίες, προκηρύσσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στις 12 μμ. στη Βουλή, καθώς και σε εργοτάξια μεγάλων έργων στην υπόλοιπη χώρα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας να παρουσιάζεται, για επικοινωνιακούς λόγους, ως ένα από τα "εμπόδια" για την επιχειρηματική δραστηριότητα και να τοποθετείται στον αντίποδα της ανάπτυξης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΕΑ, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτες τις διατάξεις που αφορούν στο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων.   Διαδώστε αυτό το άρθρο