Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απέρριψαν οι πρυτάνεις τις προτάσεις του υπ. Παιδείας

Ομόφωνα απέρριψαν οι πρυτάνεις το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά απο έκτακτη συνεδρίαση περίπου δέκα ωρών στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο που θα συντάξουν και θα περιλάβουν την απόφασή τους, οι πρυτάνεις θα ζητήσουν από το υπουργείο να αποσύρει τις προτάσεις, και θα εκθέσουν τις δικές τους απόψεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου. Όλοι αποδέχονται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές, αλλά προς την κατεύθυνση της πλήρους αυτοδιοίκησης, της απρόσκοπτης κρατικής χρηματοδότησης και της δωρεάν παιδείας. Συγχρόνως τονίζουν ότι τα ΑΕΙ διοικούνται από εκλεγμένα όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας, δηλαδή σύγκλητος και πρυτανικό συμβούλιο.

Οι πρυτάνεις αποφάσισαν επίσης να αρχίσουν κύκλο επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα στα οποία θα εκθέσουν τις θέσεις τους για αλλαγές στα Ιδρύματα, ενώ προτίθενται να ζητήσουν και μάλιστα σε αυστηρό τόνο , όπως είπαν, να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και των λειτουργών του .

Νωρίτερα, έξω απο το χώρο της συνόδου, είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες φοιτητές με πανό και συνθήματα εναντίον των αλλαγών στα πανεπιστήμια, ενώ συγχρόνως καταφέρθηκαν και εναντίον του μνημονίου.

Οι φοιτητές, εξέφρασαν την αντίδρασή τους στο σύνολο των αλλαγών που προτείνει το Υπουργείο, κατήγγειλαν τον διάλογο του Υπουργείου ως “ψεύτικο” και τόνισαν ότι ολόκληρη η ακαδημαϊκή κοινότητα εναντιώνεται στις αλλαγές, που στοχεύουν, όπως εκτιμούν, στην κατάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Η σύνοδος των πρυτάνεων, αποφάσισε να επιτρέψει σε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων φοιτητών, αλλά και των διδασκόντων, να μπούν στην αίθουσα της συνεδρίασης και να διαβάσουν ψήφισμα με τις συγκεκριμένες θέσεις των φοιτητών και των καθηγητών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε