Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απέρριψαν την αναίρεση των ανηλίκων στην υπόθεση του Άλεξ

Απέρριψαν την αναίρεση των ανηλίκων στην υπόθεση του Άλεξ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.01.2010 | 19:55
Πρώτη δημοσίευση: 19.01.2010 | 19:55

Ο Άλεξ αγνοείται από τον Φεβρουάριο του 2006 ενώ η μητέρα του Ντανιέλα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε σήμερα την αίτηση αναίρεσης τριών Ελλήνων ανηλίκων στους οποίους είχαν επιβληθεί αναμορφωτικά μέτρα για την υπόθεση του 11χρονου Άλεξ ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2006 έχει εξαφανιστεί και αγνοείται η τύχη του. Ανάλογα αναμορφωτικά μέτρα έχουν επιβληθεί και σε άλλους τρεις ανήλικους αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν υπέβαλαν παρόμοια αίτηση.

Οι τρεις Έλληνες ανήλικοι που είναι και αδέλφια, στην αίτηση αναίρεσης υποστήριζαν ότι υπήρχε έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας στην απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκαν.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση ως απαράδεκτη επειδή το συγκεκριμένο ένδικο μέσο δεν προβλέπεται ρητά από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τα αναμορφωτικά μέτρα έχουν διοικητικό χαρακτήρα και δεν προσβάλλονται ούτε με έφεση ούτε με αναίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης επέβαλε στα δύο ανήλικα ελληνόπουλα το μέτρο του εγκλεισμού τους στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή τους. Για τους τρεις υπόλοιπους ανήλικους κατηγορουμένους το Δικαστήριο ανέθεσε την επιμέλειά τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Βέροιας και τους επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα (τετράωρη κοινωφελή εργασία στο Σωσσίδειο Γηροκομείο Βέροιας, παρακολούθηση πρακτικών προγραμμάτων κ.λπ.). 

Για τον έκτο κατηγορούμενο, τον μεγαλύτερο αδελφό των δύο Ελλήνων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για υπόθαλψη εγκληματία, το δικαστήριο αποφάσισε να αναθέσει την επιμέλειά τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Βέροιας και του επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook