Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απέχουν και πάλι οι δικηγόροι

Απέχουν και πάλι οι δικηγόροι
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.04.2010 | 11:27
Πρώτη δημοσίευση: 07.04.2010 | 11:27

 Νέα αποχή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν οι δικηγόροι....

 
Στις 13, 14 και 15 Απριλίου θα απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντα τους αντιδρώντας για την επιβολή Φ.Π.Α στις υπηρεσίες τους. Ο Πανελλήνιος Δικηγορικός Σύλλογος αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του. Οι δικηγόροι είχαν κάνει αποχή από τα καθήκοντα τους για μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η "Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της 26.3.2010, αποφάσισε να προστατεύσει με κάθε τρόπο το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, με διοχετευόμενη παραπληροφόρηση, βλαπτική για το κύρος, την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων, ως ενεργών πολιτών, παραδίδοντας αν χρειασθεί τα κλειδιά των Συλλόγων, σε όσους επιθυμούν την μετατροπή, την αλλοίωση του δικηγορικού επαγγέλματος - λειτουργήματος, καθώς και την μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς".

    Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Η Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την Πολιτεία ως ο πτωχός συγγενής. Η αρνησιδικία οδηγεί, αν δεν έχει οδηγήσει, σε αναζήτηση λύσεων εκτός δικαστηρίων, μη νόμιμων. Αν επιθυμούν αυτή τη Δικαιοσύνη, εμείς δεν θα συμπράξουμε, ούτε θα τεθούμε απέναντι σε άλλες επαγγελματικές τάξεις".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook