Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτες κομπίνες γιατρών και φαρμακοποιών

Απίστευτες κομπίνες γιατρών και φαρμακοποιών
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2010 | 07:54
Πρώτη δημοσίευση: 30.11.2010 | 07:54

Βρέθηκε φαρμακοποιός με 3.400 φάρμακα χωρίς ταινία, γιατρός που είχε στο συρτάρι του βιβλιάρια 67 ασθενών και... έγραφε κατά βούληση, ενώ στην Κρήτη

είχε στηθεί ολόκληρο κύκλωμα γιατρών του ΙΚΑ, Φαρμακοποιών και νοσοκομειακών γιατρών για να ... κονομάνε από τα ταμεία.
Λαβράκια έχει βγάλει το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που επιτέλους έχει αρχίσει να εφαρμόζεται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” στην Αρκαδία σε φαρμακείο βρέθηκαν 3.400 κουτιά, χωρίς ωστόσο τις ταινίες. Οπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός είχε κολλήσει τις ταινίες σε βιβλιάρια ασθενών για να πάρει τα χρήματα από τα Ταμεία.
Στη συνέχεια πουλούσε τα φάρμακα -χωρίς βέβαια τις ταινίες- σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στον ασφαλιστικό φορέα . Ετσι εισέπραττε δύο φορές χρήματα για το κάθε φάρμακο που πουλούσε.
Στην Αργολίδα γιατρός βρέθηκε με 67 βιβλιάρια ασθενών στα χέρια του. Από τους ελέγχους προέκυψε πως ο συγκεκριμένος γιατρός έγραφε τα εμβόλια σε βιβλιάρια ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Ωστόσο έκανε τα εμβόλια σε ασθενείς που δεν καλύπτονταν από το συγκεκριμένο Ταμείο.
Στην Κρήτη αποκαλύφθηκε "συνεργασία" νοσοκομειακών γιατρών, γιατρών του ΙΚΑ και φαρμακοποιών. Οι εμπλεκόμενοι έγραφαν στα βιβλιάρια ασθενών διάφορα φάρμακα, χωρίς φυσικά οι ασφαλισμένοι να το γνωρίζουν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook