Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απίστευτο! Κρούσματα ψώρας στις φυλακές – Άθλιες οι συνθήκες

Απίστευτο! Κρούσματα ψώρας στις φυλακές – Άθλιες οι συνθήκες

Τα κρούσματα ψώρας στα κρατητήρια Λάρισας, Φθιώτιδας, Άρτας και Λακωνίας, τις άθλιες συνθήκες κράτησης σχεδόν σε όλα τα κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας, τον κίνδυνο έκδοσης νέων καταδικαστικών αποφάσεων από τα αρμόδια δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις αθωωτικές αποφάσεις από ελληνικά δικαστήρια που αναγνωρίζουν ότι δεν συντελείται ποινικό αδίκημα από αποδράσαντες κρατούμενους, επισημαίνει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και κυρίως την έλλειψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τα μέλη της ΠΟΑΣΥ, αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εκπονεί σε ετήσια βάση ένα πρόγραμμα
απολύμανσης των κρατητηρίων σε μηνιαία βάση κατά τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 45/2008, ώστε και οι γραμματείες των Υπηρεσιών να είναι ενήμερες για τα απαιτούμενα κονδύλια και να μην αναλώνεται χρόνος και χρήμα σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πολλά προβλήματα, επισημαίνουν στην επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, πολιτικά κόμματα, υπουργό Δικαιοσύνης, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ, δεν αντιμετωπίζονται γιατί ιεραρχικά δεν αναφέρονται υπό τη σκιά της νοοτροπίας που «ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον» και ο προϊστάμενος σημαίνει άτυπη «σιγή ασυρμάτου» στον υφιστάμενο. Οι αστυνομικοί φαίνεται να είναι αποφασισμένοι για τον καταλογισμό ευθυνών, προσφεύγοντας στις περιπτώσεις που απαιτείται και στην ποινική δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Έκαψαν ΑΤΜ στους Αμπελόκηπους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε