Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτο! Το Υπ. Παιδείας κλείνει σχολείο του 1871 που δεν έκλεισαν ούτε οι Τούρκοι στο ιστορικό Τσοτύλι!

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
Απίστευτο! Το Υπ. Παιδείας κλείνει σχολείο του 1871 που δεν έκλεισαν ούτε οι Τούρκοι στο ιστορικό Τσοτύλι!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 18.03.2011 | 12:00
Πρώτη δημοσίευση: 18.03.2011 | 12:00

"Τις Ακροπόλεις δεν τις κλείνουν ούτε τις συγχωνεύουν" καταγγέλει στο Newsit ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου, Δημήτρης Παλασόπουλος.

Ντροπή και μόνο ντροπή προκαλεί η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση του ιστορικού Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου Κοζάνης με το Γενικό Λύκειο Νεάπολης.Το σχολείο που δεν έκλεισαν ούτε οι Τούρκοι, ιδρύθηκε το 1871 από την Μακεδονική Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα ομογενών από την Κωνσταντινούπολη οι οποίοι υπό την καθογήση του τότε Πατριάρχη Άνθιμου πήραν ειδική άδεια απο τον Σουλτάνο Αμπντούλ Αζίζ και έτσι φτιάχτηκε το πρώτο σχολείο που λειτούργησε επί τουρκοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα.Όπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Παλασόπουλος " Το σχολείο που έχει 62 μαθητές και 12 καθηγητές δεν ήταν καν μέσα στη διαβούλευση για συγχώνευση. Εμάς δεν μας ρώτησαν καν. Είμαστε δυσπρόσιτο σχολείο με ΦΕΚ του 2002 του Υπ. Παιδείας. Εκτός από τα παιδιά του Τσοτυλίου έρχονται σε εμάς παιδιά  με δύο λεοφωρεία από τα απομακρυσμένα χωριά που βρίσκονται πάνω από 30 χιλιόμετρα από το Τσοτύλι. Επίσης η περιοχή μας είναι ορεινή με 5 μήνες τουλάχιστον χειμώνα. Πριν μια εβδομάδα είχαμε 10 πόντους χιόνι και παγετό. Εγώ προσωπικά δεν θα σταματήσω τους αγώνες μέχρι να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή, έχω ζήσει αυτό το σχολείο 32 χρόνια. Και λεώ και κάτι άλλο. Οι Ακροπόλεις έστω και αν παλιώσουν δεν τις γκρεμίζουμε".


Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου στην Κοζάνη πραγματοποίησαν κατάληψη τις τελευταίες 13 ημέρες την οποία έχουν αναστείλει προσωρινά μέχρι να δουν τι θα πράξει το Υπουργείο Παιδείας.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του Λυκείου Τσοτυλίου:Διαβάστε εδώ τη σελίδα του ΝewsIt για την αναταραχή στην παιδεία

Ισμήνη Λέντζου
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο