Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απίστευτο!Έκλεψαν τα έγγραφα για τα χρήματα που η ΔΕΗ έδινε στη ΓΕΝΟΠ

– Τα ”βούτηξαν” στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ από συνεργάτιδα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
– Όταν η βοηθός του Λ.Ρακιντζή πήγε για φωτοτυπίες ο φάκελος έκανε ”φτερά”
– Εσωτερική έρευνα ξεκίνησε η ΔΕΗ
– Για προβοκάτσια μιλάει η ΓΕΝΟΠ
 

Απίστευτες διαστάσεις με οσμή σκανδάλου παίρνει πλέον η έρευνα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή για τη νομιμότητα των πληρωμών της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, την περίοδο 1999 – 2010.
 
Και ενώ γινόταν λόγος για πόρισμα βόμβα που μιλάει για καραμπινάτες παρανομίες που θα έβγαιναν στη δημοσιότητα πριν το Πάσχα, ξαφνικά κάποιοι έκλεψαν τα αποδεικτικά χαρτιά.
 
Γυναίκες συνεργάτες του Λ.Ρακιντζή πήγαν χθες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη για να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία που έχουν με τιμολόγια που αφορούσαν σε πληρωμές της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, τα οποία και μετέφεραν σε άλλο χώρο προκειμένου να φωτοτυπηθούν.
 
Εκεί όμως εμβρόντητες οι συνεργάτιδες του κ. Ρακιντζή αντιλήφθηκαν ότι είχαν εξαφανιστεί τόσο τα φωτοαντίγραφα όσο και προσωπικά τους έγγραφα από την τσάντα τους και αμέσως πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου και κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων.
 
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως ξεκινά εσωτερική έρευνα για την απώλεια των εγγράφων.
“Η ΔΕΗ Α.Ε. αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα καταγγελία συνεργατών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για απώλεια εγγράφων σχετιζομένων με έλεγχο που διενεργούν αναφορικά με την κάλυψη δαπανών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Για το θέμα αυτό η ΔΕΗ Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, με τη συγκρότηση Επιτροπής, επικεφαλής της οποίας ορίστηκε Γενικός Διευθυντής.
Είναι αυτονόητο ότι στο βαθμό που, μεταξύ των απωλεσθέντων εγγράφων, περιλαμβάνονται έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης”.
 
Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για προβοκάτσια:
 
“Εάν η κυρία που καταγγέλλει ότι έχασε χαρτιά που βοηθούν στην έρευνα του κυρίου Ρακιντζή δεν μπορεί να τα ξαναβρεί (που είναι σίγουρο ότι μπορεί γιατί όπως διαβάσαμε, ότι πήρε από τη ΔΕΗ ήταν φωτοτυπίες) την προσκαλούμε και αυτή και τον κύριο Ρακιντζή πολύ ευχαρίστως να έρθουν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να τους τα δώσουμε εμείς.Εντός ολίγων λεπτών πολυμελής αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το νομικό της σύμβουλο θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και τον κύριο Εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση”.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε