Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Από 1η Μαΐου το θερινό νυχτερινό ωράριο της ΔΕΗ

Από 1η Μαΐου το θερινό νυχτερινό ωράριο της ΔΕΗ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.04.2010 | 07:07
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2010 | 17:47

Από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Μαΐου, ισχύει το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Από τις 23:00 ως τις 07:00 το πρωί τα τιμολόγια θα είναι μειωμένα. Το χειμώνα δηλαδή από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση χορηγείται και για δύο ώρες το μεσημέρι (2.00-8.00 το πρωί και 15.30-17.30 το μεσημέρι).

Στο μεταξύ, η Εταιρία προτείνει τη σταδιακή αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού από το 2011, ενόψει της κατάργησης της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου το 2013 που αυξάνει το κόστος παραγωγής ρεύματος. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης απελευθέρωσης των τιμολογίων, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ χωρίς, όπως είπε, να έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα στην επιχείρηση.

Ο ίδιος υπογράμμισε πάντως ότι οι συστάσεις του ΔΝΤ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας περιλαμβάνουν και μειώσεις τιμών, κάτι που αφορά προφανώς και την ενέργεια οπότε το παζλ γίνεται πιο σύνθετο.

Η γενική κατεύθυνση των προτάσεων που έχει ήδη υποβάλει η ΔΕΗ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι τα τιμολόγια να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και να αποφεύγονται οι επιδοτήσεις, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μειωθούν τα τιμολόγια με υψηλά περιθώρια κέρδους και να αυξηθούν τα ζημιογόνα.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ειδικού χαμηλού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και η άρση των στρεβλώσεων που εντοπίζει η ΔΕΗ στη διάρθρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο