Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Από 24/3 νέες διακοπές ρεύματος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων έως την Τετάρτη 24 Μαρτίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. των συνδικαλιστών το βράδυ της Τετάρτης. Η απεργία ανεστάλη προσωρινά, αλλά από τις 24 του μήνα οι καταλανωτές θα ξαναζήσουν την αγωνία της διακοπής ρεύματος προκειμένου να αποφευχθούν περισσότερα προβλήματα. 

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, πάντως, όλα εξαρτώνται από τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Α. Λοβέρδο για τα θέματα μισθών, συντάξεων και προσλήψεων. Αν η συνάντηση αποβεί άκαρπη, θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 24 Μαρτίου.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Από την Τρίτη όταν ξεκίνησε η απεργία, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ρίχνουν τις ευθύνες για τις διακοπές ρεύματος στην διοίκηση, ενώ από την άλλη η διοίκηση ξεκαθαρίζει οτι το κάνει αυτό για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σε διάφορες περιοχές της χώρας τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη υπήρξαν διακοπές ρεύματος και εκατοντάδες κλήσεις για επεγκλωβισμό από ασανσέρ.

Πολλές περιοχές έμειναν για αρκετή ώρα – απροειδοποίητα – χωρίς ρεύμα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο η ΔΕΗ επιμένει οτι οι διακοπές ήταν περιορισμένες λόγω βλάβης σε δίκτυο υψηλής τάσης.

Τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη κατέλαβαν το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Την Τρίτη σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε 350 περιοχές της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι έθεσαν εκτός λειτουργίας 16 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.
 
Έκτακτο αίτημα υπέβαλλε ο ΔΕΣΜΗΕ στην ιταλική πλευρά για ενίσχυση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μας κυρίως τις απογευματινές ώρες.
 
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
 
Για το διάστημα των διακοπών ρεύματος η ΔΕΗ συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής:
 
-Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή “έχει ηλεκτρικό ρεύμα”), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.
-Να αποφεύγεται η χρήση ασανσέρ
-Λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.
-Ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο δυνατόν και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε