Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Από 28/11 αποχωρεί το πρώτο κύμα δημοσίων υπαλλήλων – Έρχεται μεγάλο μαχαίρι και στον στενό δημόσιο τομέα με δεκάδες καταργήσεις φορέων

– Αναμένεται να μειωθούν έως 30% όλοι οι δημόσιοι φορείς
– Προβλέπεται επίσης κατάργηση όλων των υποδιευθύνσεων και των γραφείων
– Σε όλα τα υπουργεία αναμένεται να κλείσουν τα τμήματα δακτυλογράφησης
– Συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά και όσοι παρέμεναν στην υπηρεσία για τα επιπλέον τρία χρόνια

Μία τελευταία εβδομάδα εργασίας έχουν ακόμα μόνιμοι υπάλληλοι στο δημόσιο, νομικά πρόσωπα, πρόσωπα δημοσίου δικαίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπληρώνουν φέτος 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι 53 ετών.

Με εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας για δύο χρόνια το 60% του βασικού μισθού, πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Εκτός από αυτούς συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα τους χρόνια και παρέμεναν στην υπηρεσία τους επωφελούμενο από σχετική ρύθμιση, που τους έδινε το δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμη χρόνια.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν βγει και οι διαπιστωτικές πράξεις για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι όμως θα βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση από 01/01/2012.

Το μαχαίρι θα μπει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι ήταν αναμενόμενο και στον στενό δημόσιο τομέα όπως αποφασίστηκε. Τα υπουργεία, με ευθύνη των γ.γ. θα πρέπει να συντάξουν άμεσα σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων με τα οποία να καταργούνται ή να συγχωνεύονται υπηρεσιακές μονάδες των υπουργείων και των ΝΠΔΔ.

Μάλιστα τα σχέδια πρέπει να είναι έτοιμα και να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έως το τέλος αυτής της εβδομάδας και στην συνέχεια να ψηφιστούν στη Βουλή.

Αποφασίστηκε:

– Κλείσιμο των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Παράδειγμα: Θα καταργηθούν σε όλα τα υπουργεία τα τμήματα δακτυλογράφησης, ενώ είναι διαδεδομένη η χρήση υπολογιστών.

– Όλες οι υποστηρικτικές μονάδες να υπαχθούν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, για να γίνεται καλύτερος συντονισμός.

– Πλέον, κάθε γενική διεύθυνση θα πρέπει να περιλαμβάνει από τρεις ως επτά διευθύνσεις και η κάθε διεύθυνση από τρία ως επτά τμήματα.

– Να καταργηθούν όλες οι υποδιευθύνσεις και τα γραφεία.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να μπουν μέσα στις προθεσμίες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περίπου 30.000 υπάλληλοι. Να μειωθούν κατά 30% οι δημόσιοι φορείς. Ειδικά το τελευταίο

Διαβάστε επίσης:

Απολύσεις στο Δημόσιο: Στείλτε λίστες με ονόματα έως τις 25/11!

Δημόσιο: πρώτος μισθός στα 780 ευρώ – Ολόκληρη η εγκύκλιος

Από 7% εως 55% μειώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο – Τι λεφτά θα πάρετε την 1η Δεκεμβρίου

Ερχονται εφεδρείες και απολύσεις στα νοσοκομεία

Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο ως το τέλος του χρόνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε